Follonica – Barça Lassa: A quarts de final! (0-4)

Els culers aconsegueixen un important triomf en terres italianes i tenen assegurada la primera plaça del grup A

Victòria de campió a Itàlia. La cinquena jornada de la fase de grups enfrontava al primer i segon classificat, en un partit clau per l’accés als quarts de final de la Lliga Europea. I els d’Edu Castro han sortit decidits a guanyar un partit que han encarrilat a l’inici de la segona part.

Nil Roca, Marc Gual per partida doble i Joao Rodrigues han estat els autors de les dianes blaugrana. Aquesta victòria classificava l’equip per als quarts de final i, per tant, s'assolia el primer objectiu. El segon, que era ser primers del grup, arribava més tard gràcies al resultat entre Dinan Quévert i Oliveirense (4-2).

“El temple de Maremma no és glòria per als catalans”. Així rebia l’afició italiana a l’equip blaugrana, que s’ha trobat un Follonica molt intens en els primers compassos. En un xoc d’estils, el conjunt italià ha basat el seu perill en xuts llunyans i els d’Edu Castro han realitzat el seu habitual jo de combinació.

Nil Roca desencalla el matx

El jove culer ha trencat el partit amb un gol de bella factura. Roca, després d’una conducció a gran velocitat, ha creuat la pilota davant el porter local (0-1, min 15). A partir del gol, els d’Edu Castro s’han trobat més còmodes a la pista italiana, tot i les ocasions locals. Però un Sergio Fernández molt encertat ha evitat la reacció de l’equip local per marxar als vestidors amb avantatge.

Una segona meitat per emmarcar

El descans ha revitalitzat el Barça Lassa. I els homes d’Edu Castro han sentenciat el matx en cinc minuts a l’inici de la represa. En la primera acció de la segona part, Marc Gual ha rematat una assistència de Pablo Álvarez per posar el 0 a 2 en el marcador. No en tenia prou el mig que, tres minuts més tard ha fet el segon en el seu compte definint una passada de Pau Bargalló al segon pal (0-3, min 30).

Els blaugrana, avui de groc, han trobat el ritme de joc i Joao Rodrigues ha signat el definitiu 0-4. El màxim golejador de la competició europea ha anotat des de fora l’àrea un gran gol. Amb aquest resultat a l’electrònic, el Barça Lassa ha controlat el partit en tot moment i no ha donat opció als locals a refer-se.

Amb aquest triomf, el Barça Lassa accedeix matemàticament als quarts de final com a primer de grup. El pròxim 9 de març el Barça rep al Palau el Dinan Quévert, en un matx que serà l'últim compromís europeu abans de jugar l'eliminatòria contra el Monza o el Noia Freixenet. L'equip afrontarà ara el repte de conquerir la Copa del Rei, que es disputarà la propera setmana a Reus.

Fitxa del partit

Follonica Hockey, 0

Barça Lassa, 4

Follonica: Giovanni Menichetti, Davide Banini, Mario Rodríguez, Federico Pagnini i Marco Pagnini – cinc inicial – Francesco Banini, Stefano Paghi i David Gelma.

Barça: Sergio Fernández, Gual, Pablo Álvarez, Bargalló i Panadero – cinc inicial – Nil Roca, Ignacio Alabart, Joao Rodrigues i Matías Pascual.

Gols: 0-1, Nil Roca (min 15); 0-2, Marc Gual (min 27); 0-3, Marc Gual (min 30); 0-4, Joao Rodrigues (min 38)

Àrbitres: Miguel Guilherme i Luis Peixoto (Portugal)