FC Barcelona – RCD Espanyol: Campiones de Catalunya amb solvència (6-0)

Les blaugranes superen amb claredat el derbi gràcies als gols de Marta Torrejón, Alexia, Aitana, Olga i Mariona

Després d'una semifinal en què el Barça va imposar-se al CE Pontenc per 20 gols a 0, les blaugranes arribaven a la final amb molts números per emportar-se la Copa Catalunya. Sent la final del primer títol de la temporada, a més del derbi català per excel·lència, les noies de Xavi Llorens arribaven al Camp Municipal Germans Gozalvo conscients de les complicacions que podria tenir el partit. Tot i això, després d'una primera part molt igualada en què el joc s'ha vist sobretot al mig del camp, les blaugranes s'han imposat a les blanc-i-blaves per una golejada de 6-0 amb un gol de Jennifer Hermoso (min 12) a la primera part i les dianes de Marta Torrejón (min 55), Alexia Putellas (min 32), Aitana Bonmatí (min 68), Olga Garcia (min 74) i Mariona Caldentey (min 84) durant la segona.

L’Espanyol no ha afluixat la defensa en cap moment, cosa que ha complicat l'arribada a porteria de les culers. Amb tot, el Barça ha tingut la possessió de la pilota al llarg de tot l'enfrontament i això ha permès que al minut 12 de la primera part Jennifer Hermoso marqués el primer gol del partit, després d'una passada vertical de Marta Unzué des del mig del camp. Poques han estat les ocasions al primer temps, encara que tant Barça com Espanyol han tingut les seves oportunitats. El quasi gol olímpic d'Alexia Putellas al minut 32 ha estat a punt de sorprendre la portera perica, i la primera ocasió perillosa de l'Espanyol no ha arribat fins al minut 40, en què ha estat a punt d'empatar en el marcador. Sandra Paños s'ha vist obligada a estirar-se, després del xut de Paloma Fernández.

Ambicioses cap al títol

L'activitat ha arribat durant els primers minuts de la segona part. Les de Xavi Llorens s'han activat i han començat a crear ocasions. Així doncs, ben aviat ha arribat el segon gol, obra de Marta Torrejón, que s’ha anticipat a tothom després d’un córner mil·limètric d’Alexia Putellas al segon pal. I de fer l'assistència ha passat a ser la protagonista del tercer gol. La davantera de Mollet ha guanyat l'esquena a la defensa rival i ha esquivat amb una vaselina la portera perica, després d'una impressionant acció col·lectiva de les blaugranes.

La combinació entre Jennifer Hermoso i Aitana Bonmatí ha permès a una de les cares noves del primer equip, procedent del filial, firmar el 4 a 0 i portar la calma al partit. Les de Xavi Llorens dominaven clarament els compassos de l'enfrontament i l’Espanyol, a mesura que passaven els minuts, anava abaixant la guàrdia. I més quan Olga Garcia ha marcat un penal al minut 74 (5-0).

Mariona Caldentey ha posat la cirereta al pastís al minut 86 per tancar la golejada per 6-0. Les barcelonistes es proclamen, així, Campiones de Catalunya, i sumen ja set títols al seu palmarès.