João Rodrigues s’incorpora al Barça Lassa

João Rodrigues s’incorpora al Barça Lassa

El màxim golejador de les dues últimes edicions de la lliga de Portugal arriba procedent del Benfica amb un contracte fins al 2021 i amb l’objectiu “d’aprendre coses noves i guanyar títols”

El Barça Lassa tindrà gol portuguès. I es dirà João Rodrigues. La secció blaugrana ha decidit incorporar el capità de la selecció portuguesa a la disciplina del primer equip per a les pròximes tres temporades, fins al 2021. “El Barça em va trucar i és difícil dir-li que no. He volgut venir per aprendre coses noves, jugar en un gran club i guanyar títols”, ha expressat Rodrigues en les seves primeres paraules com a blaugrana.

El davanter arriba procedent del Benfica, on hi ha jugat els últims nou cursos i on ha destacat per la seva fam de gol. En les dues últimes campanyes 2016/17 i 2017/18, el jugador portuguès ha estat el màxim golejador de la Lliga lusitana (52 i 50 gols, respectivament).

El jugador nascut a Oeiras fa 27 anys i format al Paço de Arcos (on va debutar a la màxima categoria amb 16 anys) s’ha desplaçat fins a Barcelona per passar la revisió mèdica amb el seu nou club. Ara prepararà l’Europeu amb el combinat portuguès i després s’incorporarà a la pretemporada blaugrana en el mateix moment que els internacionals espanyols. “Estan sent uns dies increïbles, encara no m’ho puc creure”, ha dit, tot assegurant a l’afició “treball” per “intentar ajudar a l’equip per guanyar títols”. “És molt important venir a un club guanyador com el Barça”.

Una nova peça ofensiva per a Edu Castro

Amb l’arribada de João Rodrigues, el tècnic blaugrana disposarà d’un nou perfil atacant per al seu equip. El portuguès és un davanter esquerrà que té un joc molt interior –fins ara l’únic jugador amb aquest perfil natural era Pablo Álvarez-.

Té molta presència i bona col·locació dins l’àrea –amb 1’86 metres, és el jugador més alt de la plantilla 2018/19- i sempre està a punt per rematar la bola al fons de la xarxa. Rodrigues destaca per ser un especialista en els llançaments de penal i és segon jugador d’hoquei portuguès que es vestirà de blaugrana. El primer va ser Carlos Realista durant la temporada 1987/88.

Un palmarès ampli que vol augmentar

João Rodrigues aterra a Barcelona en la seva etapa de maduresa i després d’haver-se crescut molt al Benfica en les nou temporades que hi ha militat, on ha guanyat totes les competicions de clubs possibles (16 títols): tres Lligues, tres Copes de Portugal i tres Continentals; dues Lligues Europees, dues Intercontinentals i dues Supercopes; i una CERS.

Després de representar el seu país en els campionats de categories formatives, Rodrigues va debutar amb l’absoluta amb un títol a la Copa de les Nacions del 2011. És un fix en les convocatòries des del 2012 –ha jugat tres europeus i tres mundials- i la seva gran victòria va arribar a l’Europeu del 2016 a Oliveira de Azeméis, on va estrenar la capitania. “El Barça ho ha guanyat tot aquesta temporada i ara espero que es torni a guanyar tot amb mi”, ha conclòs.   

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut