Xavi Barroso: “Torno al Barça perquè és l’equip que millor juga a hoquei del món”

Xavi Barroso: “Torno al Barça perquè és l’equip que millor juga a hoquei del món”

El jugador de La Masia aterra "sent més culer que mai" i amb l'anhel d'aixecar tots els títols possibles

Un culer de bressol torna al Palau Blaugrana. Xavi Barroso, format a La Masia, no es cansa de repetir la paraula il·lusió en les interioritats del temple barcelonista. Amb un somriure, el mig català s’ha enfundat, de nou, la samarreta blaugrana perquè “el Barça és l’equip que millor juga a hoquei del món”. Però també per la figura d’Edu Castro. El timó del vaixell que vol navegar amb homes compromesos i que anhelen engrandir el palmarès de la secció d’hoquei com Barroso. 

Tornes a casa, tornes al Palau Blaugrana. Estàs il·lusionat? 
Sí! Ho estic des que vaig tenir la primera conversa amb el Barça fa un temps. I, ara, en tornar aquí i veure de nou tota la gent, no només l'equip, també el cos tècnic i treballadors del Club, m'ha vingut més il·lusió. Però, sobretot esportivament i personalment estic il·lusionat amb el projecte que tenim i amb els objectius. Buscarem assolir-los tots treballant i entrenant de valent, perquè ens permetrà arribar a la millora constant. 

2023-09-04_ENTREVISTAXAVIBARROSO_01

I per què has decidit, de nou, vestir els colors del Barça? 
Torno perquè considero que el Barça és l’equip que millor juga a hoquei del món. A més, que l’Edu Castro encara sigui l’entrenador culer és un gran què del meu retorn. L’últim any que vaig vestir de blaugrana ja vam coincidir plegats, més el temps que vam passar junts a la base, i ens vam entendre moltíssim. Encaixo molt bé en el seu model, on em puc potenciar com a jugador, i m’atrau molt la manera de proposar l’hoquei. 

I un altre motiu és perquè tenia ganes de tornar a casa després de cinc anys a milers de quilòmetres. Diuen que el català sempre torna a casa i jo soc un d’ells. També volia agrair al Club que em va criar, em va fer jugador i persona des dels 13 anys que vaig entrar.  

Què has après lluny del Palau durant aquestes cinc temporades?
Al principi, quan vam decidir separar els camins va ser bastant dur. Havia mamat Barça des de molt petit i crec que el meu inconscient creia que no hi havia vida més enllà. Ara, vist amb perspectiva, és el millor que em va poder passar, ja que he crescut moltíssim com a persona i com a jugador. 

Has vist molts canvis respecte al teu darrer any a Can Barça?
He vist canvis de persones, però també hi ha persones de la meva altra etapa. Sempre he estat al cas del Barça; mai l'he deixat de seguir estant a Portugal. Continuo sent igual o més culer que abans. 

Torno al Palau Blaugrana sent més culer que mai

Pau Barroso

Més enllà d’Edu Castro, també havies coincidit amb jugadors com Alabart, Sergi Fernández, Panadero, Pascual o Bargalló. Com t’ha rebut el grup? 
L’altre dia en una dinàmica d’equip vaig voler parlar amb l’equip per donar-li les gràcies per fer-me una benvinguda tan fàcil. M’està ajudant a tenir una adaptació més senzilla. També és cert que hi ha algunes cares noves al vestidor, però la dinàmica és la mateixa d’ençà vaig marxar. Tot segueix molt en ordre i és un altre fet que ha facilitat la meva aclimatació.

Aterres sent campió d’Europa amb el Porto a un conjunt amb ganes de Champions. Creus que pots ser una de les peces que falta perquè aquest equip es pugui proclamar campió?
No sé si soc la peça, però totes les peces lluitarem per ser campions. Vinc d’un club que també feia temps que esperava alçar aquest trofeu. I, ara, aquí al Barça, també esperem amb ganes que entri a les vitrines. Lluitarem i entrenarem dur per guanyar-la. Cada una de les 10 peces de l’equip farà el possible per alçar-la, perquè tenim molt interioritzat que la volem. Ara bé, també tenim molt clar que no ens hem d’oblidar de la resta de títols que també desitgem alçar.

Precisament, esteu immersos en la Lliga Catalana, el primer títol del curs. Una competició que et pot resultar especial en el teu retorn perquè vas debutar a Caldes, l’equip on vas iniciar la teva carrera. Vas tenir sensacions contraposades? 
Si una cosa he après aquests últims cinc anys a Portugal en l’àmbit emocional és saber portar molt bé les emocions, tant abans, durant com després de les competicions, dels partits, i fins i tot dels entrenaments. És cert que és inevitable pensar-ho, però no vaig tenir unes emocions fortes. 

Ara, la competició es trasllada al Palau Blaugrana, que viurà el teu primer matx després del retorn. Hi ha ganes?
Moltes. El Palau Blaugrana és una pista molt especial on es pot jugar un hoquei espectacular per les condicions de la pista. I si està ple, que esperem que ho estigui en la majoria de partits de la temporada, encara és més especial i l’ambient és més extraordinari.

De moment, quina seria la teva radiografia de l’equip? 
Tenim la lesió d’en Matias Pascual, que no és bo per l’equip. A més, fa unes setmanes es van sumar les lesions d’en Pau Bargalló i de l’Alabart. Per això ens estan ajudant els nois del Barça B. Però els del primer equip crec que cada vegada ens estem trobant més bé uns amb els altres en moviments, en costums i en accions de la pista. En cada entrenament es veu millora i al final de cada setmana es veu l’evolució a l’alça de l’equip. Cada vegada juguem més bé a l’hoquei i ens anem adaptant al model de l’Edu Castro. 

Quin missatge t’ha transmès l’Edu Castro en aquest inici a nivell personal? 
Quan ell i jo ja sabíem que fitxaria pel Barça em va dir que torno sent millor jugador. Tant per maduresa com per més experiència jugant a hoquei. Em va dir que tornés a fer el que feia, que ho havia millorat. Aquests darrers anys m’ha vist per moments i m’ha demanat que continués fent el que em caracteritza com a jugador. 

2023-09-04_ENTREVISTAXAVIBARROSO_15

T’ha demanat aportar algun concepte diferent de quan vau coincidir en el passat?
Durant els entrenaments m’ha anat corregint alguna cosa, perquè l’equip ho feia diferent de com ho tenia interioritzat. Però ara ja és feina meva anar modificant aquestes maneres de fer i anar entrant més en les característiques del model d’Edu Castro. 

Per com jugueu i per la plantilla, consideres que sou l’equip a batre a l’OK Lliga?
Sí; i quan ho vius des de fora tothom ho parla. El Barça sempre és l’equip a batre, però no només a l’OK Lliga, també a Europa, ja que som l’equip amb més Champions. Intentarem que ningú pugui fer-ho i ho farem de la nostra manera: proposant un hoquei atractiu on nosaltres ens ho passem bé. Perquè si ens ho passem bé, farà que als equips els hi costi més fer-nos mal, tant a fora com a casa.

Quan vesteixes la samarreta del FC Barcelona estàs obligat a guanyar-ho tot. I una de les receptes per arribar al triomf és passant-nos-ho bé als entrenaments i als partits. Si gaudim a la pista, sortirà el millor de cadascú i que podrem fer el nostre hoquei, que farà que aquests títols que tant esperem, els puguem aconseguir. 

Per tant, l’afició culer també s’ho passarà bé. Quin missatge li llances?
Simplement que vingui al Palau Blaugrana, perquè només venint i animant-nos farà que el nostre hoquei sigui millor. I, en conseqüència, s’enganxarà més. S’enganxaran a veure el millor hoquei del món al Palau Blaugrana, i gaudiran. 

Si l'afició ve al Palau Blaugrana, farem un hoquei millor

Barroso

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut