Homenatge als primers Campions d’Europa abans del segon Barça-Liceo de la final

Homenatge als primers Campions d’Europa abans del segon Barça-Liceo de la final

Integrants de l’històric equip del 1973 realitzaran un servei d’honor abans del partit d’aquest dissabte (19.00 hores)

El Barça d’hoquei patins afrontarà el segon partit de la final del play-off contra el Liceo amb l’objectiu d’aconseguir el segon punt de l’eliminatòria, en el que podria ser l’últim partit de la temporada al Palau Blaugrana. Un curs 2022/23 en que també es commemora el 50è aniversari de la primera copa d’Europa de la història de la secció i del FC Barcelona. Per tant, s’aprofitarà el marc de la final de l’OK Lliga per fer un acte de reconeixements als primers Campions d’Europa blaugranes.

Integrants de l’històric equip del 1973 entraran a la pista abans de l’inici del partit amb l’antic trofeu i es realitzaran un servei d’honor al centre de la pista. Es comptarà amb la presència dels exjugadors Ramon Pons, Jacint Ginesta, Jaume Riera, Joan Brasal y Joan Vila.

L’equip entrenat pel difunt Josep Lorente va aconseguir la primera Copa d’Europa de la història del FC Barcelona el 7 de juliol del 1973. La final es va disputar a doble partit contra el Benfica, guanyant al Palau 5-3 (1 de juliol) i empatant a Lisboa 7-7. Aquest èxit va suposar l’inici de l’hegemonia de la secció d’hoquei patins al vell continent, arribant fins a les 22 Copes Europeus que hi ha al palmarès de la secció.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut