Les terceres finals Barça-Liceo decidiran el campió de l’OK Lliga

Les terceres finals Barça-Liceo decidiran el campió de l’OK Lliga

El Barça afronta l'eliminatòria amb la ambició i amb l’objectiu de recuperar el títol domèstic

El Barça i el Liceo son els dos equips que s’han classificat per disputar la final del play-off pel títol. Ambdós equips han superat les semifinals contra Noia Freixenet i Parlem Calafell per la via ràpida (3-0) i ara ja es prepara una final que el conjunt d’Edu Castro afronta amb la màxima ambició. L’objectiu és evident: recuperar el títol de l’OK Lliga davant el vigent campió en la tercera edició d’unes finals de play-off Barça-Liceo. Per aconseguir-ho, serà molt important fer valer el factor pista en els dos primers partits d’aquest dijous (20.45 hores) i dissabte (19.00 hores).

En tota la història dels play-off, el conjunt barcelonista i els gallecs s’han trobat en una eliminatòria de quarts de fina, en una ocasió (04/05; 3-0) i cinc vegades a les semifinals (només en la primera sèrie va sortir victoriós el Liceo del curs 91/92; 0-2). En el cas de les finals, s’han viscut apassionants duels en dues ocasions:

1995/96: El títol es conquereix al Palau en el cinquè partit

En la primera temporada de Carlos Figueroa a la banqueta blaugrana, l’equip va conquerir el títol de l’antiga Divisió d’Honor després d’onze anys sense aconseguir-ho. Aquell va ser el primer títol d’una nova època d’èxits blaugranes i el títol va celebrar-se en el cinquè partit de l’eliminatòria (7-4). Els dos primers duels al Palau havien acabat amb una victòria per cada equip (3-1 i 5-6). A la Corunya, el Liceo va obtenir avantatge (3-4) i es va salvar el primer ‘match-ball’ a la tanda de penals després d’un empat a dos.

2008/09: Per la via ràpida per "acomiadar" el play-off

En l’última temporada amb play-off fins al seu retorn el curs passat, el Barça i el Liceo van protagonitzar la gran final pel títol i el conjunt entrenat per Quim Paüls va fer-se amb l’OK Lliga per la via ràpida, amb dues grans victòries al Palau. 5-0 en el primer partit i 6-5 als penals després d’empatar (3-3) en el segon duel. A la Corunya, l’equip va imposar-se 5-6. Com a curiositat, l’actual capità Sergi Panadero va ser l’únic jugador blaugrana capaç de marcar en els tres partits.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut