Noia 2-4 Barça: A la final s'hi arriba lluitant!

Els blaugrana superen el Noia en els segons finals de la pròrroga i s'asseguren la presència a la final de l'OK lliga després del 3-0 en el global

El Barça ha hagut de pencar de valent per poder sortir de l'Ateneu Agrícola de Sant Sadurní com a finalista de l'OK Lliga. Després del 2-2 en el temps reglamentari, dos gols en el tram finalíssim de la pròrroga ha servit per superar la resistència cavista (2-4).

L'olfacte de Paueti no falla

Els primers minuts, frenètics per ambdues bandes però amb els blaugrana posant molt més a prova a Blai Roca, han vingut seguits d'uns compassos amb més interrupcions, però el Barça ha seguit avisant, en part, amb les fuetades d'Helder Nunes des de la llarga distància, una d'elles impactant amb virulència amb el travesser.

El Noia, potser una mica atemorit en atac, ha vist com el domini culer s'ha traduït en un doblet de Pau Bargalló, que ha signat així el seu tercer en l'eliminatòria en els tres partits disputats i l'ha consolidat com el màxim anotador de tots els play off, amb onze gols.

Primer, amb una definició de geni que només ha vist ell, sense angle, i entre el cos de Blai Roca i la porteria, per obrir el marcador (0-1, min. 15). I si en el primer ha fet ús de tota la seva genialitat, en el segon ha combinat la potència amb la precisió, enviant un cacau llunyà al fons de la porteria (0-2, min. 17).

marc grau noia

Martí Gabarró empata de falta directa

Després del descans, els blaugrana, amb una renda de dos gols, seguien controlant bé els atacs penedesencs, fins a l'arribada de les faltes directes i de Martí Gabarró, que juga al club cavista com a cedit pel FC Barcelona. Primer, la desena falta i, pocs segons després, una targeta blava a Ignacio Alabart, han dut Gabarró al punt fatídic, i no ha perdonat.

Amb dues accions molt semblants, primer ha definit per la dreta de Sergi Fernández (1-2, min. 35) i després pel costat contrari del porter culer (2-2, min. 36), per firmar el marcador amb el qual s'ha arribat al final del temps reglamentari.

Cap fred a la pròrroga per a ser finalistes

A la pròrroga, les mateixes faltes directes haurien pogut desnivellar la igualtat si algun dels dos bigolejadors haguessin estat encertats, però no. Ni Pau Bargalló, en la desena falta dels locals, ni Martí Gabarró, en la quinzena culer, han pogut firmar el seu triplet particular per decantar el partit cap als seus interessos.

La incògnita s'ha mantingut fins que quedan 79 segons pel final, quan Ignacio Alabart s'ha trobat sol dins l'àrea i després que la pilota li caigués ha pogut superar Blai Roca (2-3, min. 59). Jugant sense porter, el Noia, mitjançant Jordi Bargalló, ha vist una targeta blava que ha portat Joao Rodrigues al punt de la falta directa. En aquesta sí, el portuguès ha marcat (2-4, min. 60), ha signat el bitllet per a la final dels blaugrana i ha liquidat una eliminatòria que, tot i decidir-se per la via ràpida, ha viscut tres partits molt i molt competits.

La final, contra el Liceo

El rival pel títol serà el Liceo corunyès, que ha guanyat als penals a Calafell i que visitarà el Palau Blaugrana el pròxim dijous dia 8 (20.45 hores) i el dissabte dia 10 (19.00 hores), en els dos primers partits d'una eliminatòria al millor de cinc.

Els blaugrana ja han superat el llistó de les semifinals, la fase on van quedar-se la campanya anterior, i ara buscaran treure-li el tron al Liceo, el vigent campió.

Fitxa del partit

Noia Freixenet: 2

Barça: 4

Noia Freixenet: Blai Roca, Aleix Esteller, Xavi Costa, Jordi Bargalló, Adri Ballart - cinc inicial - Kyllian Gil, Toni Salvadó, Eloi Mitjans i Martí Gabarró.

Barça: Sergio Fernández, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Joao Rodrigues, Helder Nunes - cinc inicial - Sergi Panadero, Marc Grau i Sergi Llorca.

Gols: 0-1, Pau Bargalló (min. 15); 0-2, Pau Bargalló (min. 17); 1-2, Martí Gabarró (min. 35); 2-2, Martí Gabarró (min. 36); 2-3, Ignacio Alabart (min. 59); 2-4, Joao Rodrigues (min. 60)

Àrbitres: Iván Gonzálezx González i Albert Barba Gómez-Álvarez. Han vist targeta blava Jordi Bargalló, del Noia, i Ignacio Alabart, del Barça. Faltes: 12-16