Barça - Noia Freixenet: Primer punt, a la butxaca (5-3)

Els blaugranes posen 1-0 a l'eliminatòria gràcies als gols de Pau Bargalló (2), Helder Nunes, Marc Grau i Joao Rodrigues

Primer partit al sac. El Barça ha aconseguit posar 1-0 a l'eliminatòria després de derrotar al Noia Freixenet per 5-3 en el primer duel en el Palau Blaugrana. Els d'Edu Castro s'ha aconseguit imposar als de l'Alt Penedès en un partit molt intens on ha predominat l'aspecte defensiu. Malgrat que els blaugranes s'ha avançat al marcador els visitants han empatat fins a dues vegades el resultat, però a les acaballes de l'enfrontament, els culers han sabut tancar el partit.

Diumenge a les 12.30 hores, els blaugranes tenen l'oportunitat de posar el 2-0 i anar a Sant Sadurní amb l'oportunitat de sentenciar l'eliminatòria per la via ràpida.

Predomina la defensa

En un context d'alta intensitat defensiva, el Barça s'ha sabut imposar tot i que el ritme del duel no ha jugat a favor seu. La cita del Palau Blaugrana ha començat amb una gran ocasió d'Ignacio Alabart per obrir el marcador, però malauradament el xut del "3" no ha acabat amb la pilota al fons de la porteria. Malauradament, el fet d'amenaçar amb el gol als primers compassos del duel no ha estat un símptoma de superioritat blaugrana, ja que els de Sant Sadurní han posat les coses difícils als d'Edu Castro.

Els homes Jordi Esteva han plantejat un duel molt físic amb una construcció del joc ben diferent del duel de fase regular que van disputar al Palau Blaugrana on van acabar perdent per 8-1. El Noia ha sortit a pista amb una idea completament diferent per tal d'evitar l'estocada blaugrana i aconseguir el primer punt de les semifinals.

Ara bé, Pau Bargalló ha estroncat els plans del conjunt visitant. Al minut cinc, gràcies a una falta directa ha posat l'avantatge local al marcador (1-0). Però l'alegria blaugrana ha durat pocs minuts, ja que els de l'Alt Penedès han respost amb un gol d'Aleix Esteller (1-1, min. 10).

Els visitants han tingut l'oportunitat d'avançar-se al marcador després d'una targeta blava a Helder Nunes que els ha donat una falta directa, però un Sergi Fernández, molt atent ha aconseguit aturar el xut de Martí Gabarró.

Amb l'empat el marcador, els blaugranes no han pogut desplegar al seu joc a causa de la solidesa defensiva del Noia, però ni la defensa més ben formada ha pogut aturar el "8" blaugrana. Pau Bargalló ha tornat aparèixer per posar el 2-1, un segon i mig abans de marxar cap a vestidors.

Ensurt inicial, resposta final

I de la mateixa que ha acabat la primera part, ha començat la segona. Quan no havien passat ni dos minuts de l'inici Helder Nunes ha posat el 3-1 després d'una magnífica triangulació amb Pau Bargalló i Joao Rodrigues. Un començament immillorable que Sergi Fernández ha allargat en aturar dues faltes directes i evitant la revifada del Noia.

Però malauradament la frenada del ritme penedenc ha estat momentani, ja que un gol d'Aleix Esteller (min. 32) i un de Kyllian Gil (min. 43) han posat por al cos als blaugranes que han vist com el marcador ha passat del 3-1 al 3-3 a set minuts pel final.

Però l'alegria del Noia ha durat poc, ja que immediatament en la següent jugada, Marc Grau ha recuperat l'avantatge culer al marcador (4-3, min 43). Un cop els d'Edu Castro han tornat a obrir escletxa, han volgut posar la cirereta amb un gol de Joao Rodrigues per posar el 5-3 definitiu.

Barça, 5
Noia Freixenet, 3

Barça: Sergi Fernandez, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Helder Nunes, Joao Rodrigues - cinc inicial - Marc Grau, Sergi Llorca

Noia Freixenet: Blai Roca, Aleix Esteller, Xavier Costa, Jordi Bargalló, Adrià Ballart - cinc inicial - Kyllian Gil, Antoni Salvadó, Eloi Mitjans, Martí Gabarró

Gols: 1-0, Pau Bargalló (min. 5); 1-1, Aleix Esteller (min. 14); 2-1, Pau Bargalló (min. 25); 3-1, Helder Nunes (min. 27); 3-2, Aleix Esteller (min. 32); 3-3, Kyllian Gil (min. 43); 4-3, Marc Grau (min. 43); 5-3, Joao Rodrigues (min. 45).

Àrbitres: Ivan Gonzalez i Oriol Escobar. Faltes 16-13. Targeta blava del Noia per Jordi Bargalló i pels blaugranes Helder Nunes i Pau Bargalló.