Gaby Cairo debuta amb el primer equip

Gaby Cairo debuta amb el primer equip

El jove jugador de l’hoquei formatiu s’estrena al Palau amb el dorsal ‘6’ del seu pare

El titular d’aquest article es podria haver escrit el 2003, amb l’arribada de Gaby Cairo i Valdivia, el primer argentí de la història del Barça d’hoquei patins. Gairebé 20 anys després, el titular que presideix aquest article correspon a l’estrena de Gaby Cairo i Porta, de 18 anys, amb el primer equip de la secció.

Es tracta del fill de l’excapità, exentrenador i actual coordinador esportiu del Barça, que va estar convocat en el duel europeu de dijous davant el Valongo (3-4) i que va disputar els seus primers minuts sobre el parquet del Palau Blaugrana en el partit d’OK Lliga contra el Calafell (5-1). “Estava una mica nerviós però els jugadors m’han ajudat molt per poder debutar i estic molt agraït al cos tècnic perquè estic vivint una oportunitat única. És una passada”, ha comentat Cairo després del partit.

Edu Castro s’ha mostrat molt content pel debut perquè “una de les últimes decisions que vam prendre quan portava la direcció tècnica de la base va ser fitxar-lo quan era aleví (procedent del Congrès)”. “Donem les gràcies a tots els entrenadors que ha tingut al llarg de tota la seva carrera i li desitgem un gran futur a l’OK Lliga. La feina diària i el seu esforç personal permet que puguin produir-se notícies com aquesta”. 

El jove Cairo, que llueix el mateix dorsal ‘6’, va néixer el 2004 (poc després de la retirada del seu pare) i el 2017 va incorporar-se a l’equip aleví de l’hoquei formatiu blaugrana. Ara, és jugador de l’equip junior i també competeix a Nacional Catalana amb el Barça C i a OK Lliga Plata amb el Barça Atlètic. De fet, el diumenge va participar en el duel del filial contra el Dominicos i va ser autor d’un gol. 

“Sempre he estat a la base treballant i intentant aconseguir els objectius”, ha explicat Cairo, insistint en que “és un somni poder debutar i compartir moments amb aquests jugadors”. “El meu pare és el meu referent i defensar el seu dorsal és un orgull màxim. Ell estima el club tant com jo”, ha conclòs. Després del partit, ambdós van fer una fotografia per al record al centre de la pista del Palau.

El debut de Cairo és la 15a estrena d’un jugador de l’hoquei formatiu amb Edu Castro com a entrenador del primer equip, amb Manel Hernández i Joan Ruano com a altres debutants aquesta temporada.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut