PAS Alcoi - Barça: Empat que certifica el liderat de la lliga regular (3-3)

Els blaugrana han remuntat un 2-0 però s'han escapat dos punts al final, que no han impedit que els culers ja siguin els campions matemàtics de la fase regular de la lliga

El Barça no ha estat capaç de guanyar a la pista de l'Alcoi tot i haver-se sobreposat a un 2-0 molt matiner dels valencians. Malgrat cedir un empat, els d'Edu Castro n'han tingut prou per assegurar, de forma matemàtica, la primera posició de la lliga regular de cara als play off que es disputaran un cop acabin les quatre jornades que li resten a aquesta primera fase.

Dos gols molt ràpids de l'Alcoi

Els locals, immersos en la lluita per aconseguir una de les vuit posicions que donen accés al play off, han proposat uns minuts inicials de molta intensitat als quals els culers han respost amb la mateixa arma. Això ha derivat en uns primers compassos amb diverses ocasions pels blaugrana, que avui no podien disposar de Sergi Llorca, baixa per lesió, i el lloc del cual ha ocupat Joan Ruano.

Tot i les primeres arribades del Barça, l'encert ha vingut del bàndol alcoià, i personalitzat en Ferran Formatjé.El gironí ha rematat al segon pal una bola assistida per Iván Morales (1-0, min. 4) escassos trenta segons abans de protagonitzar una jugada individual davant Carles Grau per fer saltar la sorpresa momentània (2-0, min. 5).

Reacció culer i empat al descans

Amb dos gols per sota, el Barça ha mantingut la pressió molt alta i percudint constantment a la porteria de 'Guiri', que ha preservat la porteria a 0 fins que Helder Nunes l'ha afusellat amb un potent xut de pala (2-1, min. 10) aprofitant un penal provocat per Marc Grau.

El mateix Grau ha estat protagonista en el gol de l'empat que ell mateix ha aconseguit pocs minuts més tard, culminant una gran jugada de Pau Bargalló després de recuperar la bola en la sortida alcoiana (2-2, min. 15). Amb la igualtat restablerta s'ha arribat al descans, però la represa ha començat animada des de ben aviat.

Joao Rodrigues avança per primer cop el Barça

Amb 14 segons jugats, Pau Bargalló ha interceptat una bola amb el patí i els 'àrbitres han assenyalat penal, però Carles Grau ha protagonitzat una triple aturada als xuts de Gonzalo Pérez per mantenir l'empat. A l'altra àrea, el Barça ha celebrat un gol de Joao Rodrigues que no ha acabat pujant al marcador perquè el portuguès havia marcat amb el patí.

Però no hi ha hagut manera d'invalidar el 2-3 del mateix Joao Rodrigues quan la connexió portuguesa ha tornat a fer acte de presència i Hélder Nunes l'ha assistit perquè definís de primeres i certifiqués una remuntada que podia semblar definitiva (2-3, min.30).

Malgrat l'empat, líders matemàtics

Però els locals han demostrat capacitat de reacció i s'han sobreposat als tres gols culers. Quan quedaven sis minuts, Gonzalo Pérez ha tret petroli d¡una jugada per darrere de la porteria de Carles Grau i ha agafat per sorpresa la defensa blaugrana (3-3, min. 44).

En els últims minuts, tot i saber que amb l'empat n'era suficient per assegurar la primera plaça a falta de quatre jornades, els d'Edu Castro han buscat amb tot la victòria. Hauria pogut arribar des del punt de penal, però Joao Rodrigues, en dues instàncies, s'ha trobat amb 'Guiri', que li ha negat el gol i ha acabat certificant un repartiment de punts que, a efectes classificatoris, deixa content a tots dos.

Fitxa del partit

Pas Alcoi: 3

Barça: 3

Pas Alcoi: Marc Grau 'Guiri', Ferran Formatjé, Iván Morales, Agustín Domínguez, Gonzalo Pérez - cinc inicial - Caco Ceschin, Biel Pujadas, Tutti Baieli i Javier Verdú.

Barça: Carles Grau, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Helder Nunes, Joao Rodrigues - cinc inicial - Marc Grau, Sergi Panadero i Joan Pascual.

Gols: 1-0, Ferran Formatjé (min. 4); 2-0, Ferran Formatjé (min. 5); 2-1, Helder Nunes (min. 10); 2-2, Marc Grau (min. 15); 2-3, Joao Rodrigues (min. 30); 3-3, Gonzalo Pérez, min. 44.

Àrbitres: Aleix Gorina i Gerard Gorina. Faltes: 13-14.