Lodi-Barça: Remuntada i a la Final Eight de la Champions! (2-3)

Els blaugrana han aixecat un 2-0 en contra i gràcies a l'empat entre Forte i Valongo certifiquen la primera posició del grup a falta de dues jornades

Victòria molt treballada del Barça a la pista del Lodi italià que permet segellar la classificació per a la Final Eight on es decidirà el campió d'Europa. Els blaugrana han estat capaços de remuntar un 2-0 en contra amb cinc minuts de molt encert al començament de la segona part.

Ple de gom a gom

El Pala Castelloti de Lodi ha presentat una grandíssima entrada per dos motius molt clars. Primer, perquè el seu equip necessitava del seu suport per esgotar les opcions d'arribar amb possibilitats de classificarse en les últimes jornades.

I, segon, per l'efecte crida que sempre suposa la visita d'un Barça que, a més, no els visitava des del 1982, en un partit que va suposar que els blaugrana guanyessin la seva setena Copa d'Europa. Amb tot, els d'Edu Castro arribaven quatre dies després d'aixecar la 25a Copa, i els italians volien aprofitar una possible relaxació per donar la sorpresa.

El Lodi frega la sorpresa

I durant bastants minuts el públic ha cregut en aquesta possibilitat. A la primera meitat, tot i la multitud d'ocasions del Barça, els únics que han trobat el gol han estat els locals. Un teva-meva amb accent ibèric entre el madrileny Pablo Nájera, format al Barça, i el portuguès Filipe Fernandes, ha acabat amb el lusità superant Carles Grau (1-0, min. 20) i desfermant l'eufòria del públic, que veia com el seu equip guanyava al descans.

L'eufòria s'ha transformat en histèria col·lectiva al començament del segon temps, i és que en la primera jugada, amb set segons disputats, Andrea Fantozzi ha etzibat un xut de pala que ha sorprès els blaugrana (2-0, min. 26).

Remuntada fugaç del Barça

Però el moment més crític pels culers només ha durat set segons, els que ha tardat Ignacio Alabart a enviar una fuetada al fons de la porteria de Grimalt per inaugurar el marcador barcelonista (2-1, min. 26). La llauna s'ha obert, i el Barça ha agafat embranzida per remuntar el partit.

Primer, un penal sobre Pau Bargalló l'ha convertit Joao Rodrigues en l'empat (2-2, min. 30), i en la següent jugada, una passada que només ha vist Helder Nunes li ha regalat a Joao Rodrigues el seu doblet en cosa d'uns segons (2-3, min. 31).

Patiment final per certificat el liderat

Quedaven encara prop de 20 minuts, però el marcador no s'ha mogut més, i no ha estat per falta d'ocasions, com un pal de Pau Bargalló pel costat blaugrana, que no ha pogut tancar el partit i ha acabat patint.

En els últims segons, amb el Lodi sense portar i atacant amb cinc, Carles Grau ha evitat l'empat i els culers, aprofitant el repartiment de punts a poc més de 200km entre Forte i Valongo han pogut aixecar els braços com a primers de grup de forma matemàtica.

Ara, els dos partits que queden abans de la Final Eight, al Palau contra el Valongo (23 de març) i a la pista del Forte (13 d'abril) s'encaren amb els deures més que fets.

Fitxa del partit

Lodi: 2

Barça: 3

Lodi: Valentín Grimalt, Lorenzo Giovannetti, Alessandro Faccin, Pablo Najera i Morgan Antonioni - cinc inicial - Filipe Fernandes, Nico Barbieri i Andrea Fantozzi.

Barça: Carles Grau, Pau Bargalló, Joao Rodrigues, Ignacio Alabart i Helder Nunes - cinc inicial - Sergi Panadero, Marc Grau, Sergi Llorca i Joan Pascual.

Gols: 1-0, Filipe Fernandes (min. 20); 2-0, Andrea Fantozzi (min. 26); 2-1, Ignacio Alabart (min. 26); 2-2, Joao Rodrigues (min. 30); 2-3, Joao Rodrigues (min. 31).

Àrbitres: Joaquim Pinto i Paulo Almeida. Faltes: 8-9.