Barça - Reus: Amb suspens però a la final! (1-0)

Un gol matiner de Pau Bargalló ha acabat valent perquè el Barça superés el Reus a les semifinals i només queda batre el Liceo per tornar de Calafell com a campions

El Barça ha sabut patir i resistir contra el Reus per assegurar-se una plaça a la final de la Copa i ha tret el màxim suc possible d'un detall de qualitat en els primers minuts per optar a sortir de Calafell amb el trofeu sota el braç. Tot i les oportunitats per eixamplar les diferències, el partit ha estat obert fins a l'últim segon en un pavelló Joan Ortoll que ha vibrat fins al final.

Pau Bargalló dispara el primer... i l'últim

Els culers, avui estrenant la quarta equipació de la temporada amb la senyera al pit, han sortit amb la idea d'evitar que es repetís el començament dels quarts de final, on un gol matinar del rival ho va complicar tot. I els primers en colpejar han estat els blaugrana.

Abans dels trenta segons ja han impactat una bola al pal, però no ha calgut esperar massa per veure el gol inicial, obra de Pau Bargalló, despenjant una bola d'Helder Nunes (1-0, min.2). El gol ha donat encara més impuls al Barça, que ha tinut diverses ocasions de perill que han acabat morint per culpa d'un inspirat Càndid Ballart a la porteria reusenca.

S'igualen les forces però no arriba el gol

Amb el pas dels minuts, el Reus ha igualat les forces i tots dos equips s'han anat alternant les ocasions, sense l'encert del gol. La més clara dels roig-i-negres ha vingut després d'una targeta blava a Joao Rodrigues, però Sergi Fernández ha respost molt bé a les floritures de Marc Julià amb la pilota per evitar l'empat.

Els culers, a més, han aguantat els dos minuts en inferioritat, i quan ha tornat la igualtat numèrica, amb quatre minuts per al descans, han tingut intents molt perillosos de Pau Bargalló o de Sergi Panadero, però no han pogut eixamplar les diferències abans del descans.

Resistència final i a pel Liceo

A la represa, la igualtat ha estat la tònica inicial, i a mesura que passava el temps, amb un marcador més que obert, la tensió també anava en augment. Podia passar de tot, i el comptador de faltes també reflectia una igualtat enorme. Ha estat a mitjans del segon temps quan s'ha obert de bat a bat, amb el Reus perdonant diverses arribades molt clares.

Dues seguides de Compagno i una de Ferran Giménez, que ha estavellat la bola al travesser, han mantingut l'1-0, però s'ha fet pal·lès que el Reus tenia arguments de sobra per poder capgirar la semifinal. L'ambient al Joan Ortoll de Calafell era més calent a cada segon que passava, i el Reus ha aconseguit forçar la novena falta blaugrana a més de 4 minuts pel final.

Quan els del Baix Camp podien veure's a prop de tenir l'oportunitat d'empatar, ha estat el Barça, concretament Marc Grau, qui ha forçat una falta directa amb una blava a Sergi Aragonès. Pau Bargalló no ha pogut transformar-la en gol, i quan s'ha acabat la superioritat el Reus tenia 1.36 per forçar la pròrroga, però els blaugrana han acabat resistint i traient el màxim rendiment possible al gol de Bargalló per certificar el bitllet a la final del diumenge a les 12.30h contra el Liceo.

Barça: 1

Reus Deportiu: 0

Barça: Sergi Fernández, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Helder Nunes, Joao Rodrigues - cinc inicial - Sergi Panadero, Marc Grau, Sergi Llorca.

Reus Deportiu: Càndid Ballart, Marc Julià, Checco Compagno, Diego Rojas, Sergi Aragonès - cinc inicial - David Gelmà, Ferran Gimenez, Joan Salvat.

Gol: 1-0, Pau Bargalló (min. 2).

Àrbitres: Rubén Fernández i Daniel Villar. Blava a Joao Rodrigues i Sergi Aragonès. Faltes: 9-8.