Barça - Igualada: Picant pedra cap a les semifinals de Copa (5-2)

El Barça ha pogut remuntar un partit que al descans anava 1-2 pels igualadins a força d'insistir i atacar constantment sense caure en la desesperació i ja és semifinalista de la Copa

La perseverança del Barça ha acabat per neutralitzar un Igualada que s'ha posat per davant en dues ocasions i que al descans anava guanyant. Finalment, una segona meitat amb més encert ha servit per superar els quarts de final de la Copa que es disputa a Calafell i certificar la classificació per a les semifinals.

Intercanvi de cops inicial

Sense temps perquè els blaugrana (avui de daurat) li prenguessin el pols al partit, els d'Edu Castro s'han vist per sota en el marcador. Una targeta blava molt matinera per a Hélder Nunes li ha donat una oportunitat immillorable a Gerard Riba, l'especialista igualadí, per desfer la igualada inicial (0-1, min.2).

La reacció culer ha estat instantània, amb una gran ocasió de Sergi Panadero que s'ha trobat amb el gran protagonista del bàndol anoienc, el porter Guillem Torrents, que ho ha aturat gairebé tot. I ha estat molt i molt exigit. No ha pogut fer res pocs minuts després, quan Ignacio Alabart ha tret els prismàtics per filtrar una bola molt precisa perquè Joao Rodrigues controlés i definís a l'escaire per tornar a empatar el matx (1-1, min. 6).

Des d'aquell moment, el Barça ha buscat insistentment la porteria de Torrents, que s'ha mostrat infranquejable abans del descans. De fet, les poques vegades que l'Igualada s'ha acostat al marc de Carles Grau ho ha fet amb molt de veri. Primer, amb un travesser de Gerard Riba que ha rebut la resposta culer amb una acció de Pau Bargalló que ha tingut el mateix desenllaç.

L'Igualada marxa al descans per davant

El Barça es frustrava una vegada i una altra, perquè totes les ocasions, moltes d'elles molt clares, acabaven refusades per Guillem Torrents, mentre que l'Igualada seguia avisant amb un altre pal, en aquest cas d'Aleix Marimon. Ni Bargalló, ni Sergi Llorca, ni Joao Rodrigues podien trencar el mur, i quan tot fria indicar un descans amb empat, s'han tornat a avançar els de la cspital de l'Anoia.

Un penal molt rigorós l'ha transformat Gerard Riba (1-2, min.23) per deixar amb l'aigua al coll al Barça amb 25 minuts de joc al davant. Al segon temps, finalment, la insistència ha tingut premi. La resistència de Guillem Torrents s'ha enfonsat amb la canonada d'Helder Nunes des del punt de penal (2-2, min. 35) després de provocar-lo ell mateix.

El Barça destrossa el mur igualadí

L'empat l'ha desfet Ignacio Alabart amb una fuetada llunyana (3-2, min. 37), en el gol que feia justícia als atacs constants dels d'Edu Castro. Però el marcador seguia sent molt perillós fins que Marc Grau ha tirat de talent per marcar el quart (4-2, min, 40), poc després que Pau Bargalló desaprofités una falta directa.

Amb dos gols de marge, una mínima relaxació culer podria haver compromès la classificació per a les semifinals, però l'Igualada no ha pogut posar-se en el partit, tampoc amb una falta directa, i de la mateixa forma, Ignacio Alabart ha marcat el seu doblet particular (5-2, min. 47), en uns minuts finals embrutats per una acció involuntària que ha acabat amb una altra blava per a Pau Bargalló, però Gerard Riba tampoc ha pogut superar Carles Grau,

Així doncs, els quarts de final han estat una prova molt exigent per un Barça que vol sortir de Calafell, la seu del torneig, sent el campió de la Copa. El següent obstacle sortirà del vencedor del Reus-Calafell, en una semifinal que es juga aquest dissabte a les 21h.

Barça: 5

Igualada: 2

Barça: Carles Grau, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Hélder Nunes, Joao Rodrigues - cinc inicial - Sergi Panadero, Marc Grau i Sergi Llorca.

Igualada: Guillem Torrents, Gerard Riba, Roger Bars, Marc Carol, Aleix Marimon - cinc inicial - Nil Cervera, Oriol Llenas, Bernat Yeste i Mats Zilken.

Gols: 0-1, Gerard Riba (min. 2); 1-1, Joao Rodrigues (min. 6); 1-2, Gerard Riba (min. 23); 2-2, Helder Nunes (min. 35), 3-2, Ignacio Alabart (min. 37); 4-2, Marc Grau (min. 40); 5-2, Ignacio Alabart (min. 47)

Àrbitres: Josep Antoni Ribó i Oriol Pérez. Blava a Helder Nunes, Joao Rodrigues i Pau Bargalló. Faltes: 6-13.