Ignacio Alabart comparteix les seves vivències amb els joves del programa ‘Barça Talents'

Ignacio Alabart comparteix les seves vivències amb els joves del programa ‘Barça Talents'

El jugador del primer equip ha sigut el protagonista d’una xerrada amb joves jugadors de l’hoquei formatiu

Ignacio Alabart ha sigut el protagonista convidat a la sessió formativa del projecte ‘Barça Talents’ i ha explicat les seves vivències als joves jugadors de l’hoquei patins formatiu. El nou programa ‘Barça Talents’, sota la tutela del Centre d’Excel·lència Esportiva, té com a objectiu principal incorporar una visió multidisciplinària de l’alt rendiment a les rutines de nois que tenen l’elit de l’esport en un horitzó proper. “Tan de bo jo, quan estava a la Masia, hagués pogut viure això. El ‘Barça Talents’ vincula i interrelaciona tots els aspectes que et poden fer rendir a un millor nivell esportiu: la psicologia, la nutrició, l’entrenament tècnic i tàctic i l’entrenament físic. És un projecte que han d’aprofitar”, expressa Alabart.

El ‘3’ barcelonista va arribar a La Masia el 2012 per viure tres temporades a l’hoquei base, sortir cedit al Voltregà i poder tornar al primer equip, on ja encadena sis temporades sent un dels pilars de l’equip d’Edu Castro. “Tornar a la Masia sempre és il·lusionant perquè et fa tornar als inicis”, expressa Alabart. “Fa deu anys que vaig arribar aquí i compartir amb els jugadors les meves vivències m’omple d’orgull. Jo només he volgut transmetre les experiències que vaig viure a la seva edat perquè el que estan vivint ells jo també ho vaig viure”.

En la sessió formativa realitzada a l’Auditori de La Masia, diferents membres del cos tècnic han compartit amb els joves els resultats de diferents proves realitzades a principi de temporada. I quan ha sigut el torn d’Alabart, els nou jugadors d’hoquei inclosos dins el programa ‘Barça Talents’ han escoltat amb atenció, i durant més d’una hora, les vivències d’Alabart. Els ha assegurat que s’ha de tenir molt sacrifici dins i fora de la pista per poder arribar al primer equip. I també els ha subratllat que, en l’etapa formativa, no tot és de color rosa. Fins i tot, s’ha sincerat i els ha explicat que va arribar a plantejar-se deixar la pràctica de l’hoquei després d'una temporada dolenta. “Veient les cares d’alguns d’ells, he vist que se sentien reflectits en el que estava explicant”.

L’autoconfiança és el més important perquè l’hoquei està al cap. Les cames tiren perquè el cap funciona

Ignacio Alabart

Alabart també ha respòs les preguntes dels joves jugadors i els ha insistit en la importància d’afrontar tots els partits amb la mateixa rutina, cuidant el descans i l’alimentació. També ha destacat la importància de treballar l’aspecte psicològic. “És el més important. L’autoconfiança és el més important perquè l’hoquei està al cap. Les cames tiren perquè el cap funciona”.

Cal recordar que el programa 'Barça Talents' compta aquesta temporada amb un total de 80 esportistes en edat júnior o juvenil dels cinc esports professionals del Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut