El Lodi, el Forte i el Valongo, els rivals de la Lliga Europea 22/23

El Lodi, el Forte i el Valongo, els rivals de la Lliga Europea 22/23

La competició continental tornarà al Palau Blaugrana el proper 26 de gener

El Barça d’hoquei patins, cap de sèrie del Grup C, ha conegut els seus rivals a la fase de grups de la Lliga Europea 2022/23. En el sorteig realitzat aquest dijous a Portugal, el conjunt blaugrana ha quedat enquadrat amb els conjunts italians Amatore Wasken Lodi i Forte dei Marmi i amb el Valongo portuguès.

La màxima competició continental no aterra al Palau des del curs 2019/20, frenat per la irrupció de la pandèmia. La competició s’ha disputat en seus úniques a Luso (20/21) i La Corunya (Golden Cup 21/22) i ara es torna a la competició oficial amb un format de dues fases prèvies, la present fase de grups i una futura Final a Vuit que se celebrarà entre el 5 i el 8 de maig amb els dos millors classificats de cada grup.

Els rivals:

Amatore Wasken Lodi: És l’actual segon classificat de la lliga italiana i té l’exblaugrana Pablo Najera i el porter argentí Valentin Grimalt a les seves files. L’únic precedent és el de la final europea del 1982, amb doble victòria blaugrana a l’anada i a la tornada de la final.

Forte dei Marmi: Marc Gual, que va despenjar els patins el setembre del 2021 per jugar al conjunt italià, tornarà al Palau Blaugrana. L’experimentat jugador és un dels referents d’un equip que es troba actualment en setena posició a Itàlia. També hi militen noms coneguts de l’OK Lliga com Pedro Gil i Enric Torner, a més de l’argentí Federico Ambrosio i italians contrastats com Riccardo Gnata, Francesco Rossi, Domenico Iluzzi i Elia Cinquini. Els únics precedents son els de les fases de grups 16/17 i 17/18, amb tres victòries blaugranes i una derrota al Palau.

Valongo: El rival portuguès del grup serà un Valongo que es troba en cinquena posició. L’entrenador és el català Edo Bosch i el porter és el seu fill i l’exblaugrana Xano Edo. És un jove equip en que també hi ha l’internacional argentí Facu Bridge. Els únics precedents son els de les semifinals europees 1977/78 i els dels quarts de final 2013/14, amb tres victòries blaugranes i una derrota.

El calendari blaugrana a la Lliga Europea serà el següent:

Jornada 1 (26/01): Barça – Forte
Jornada 2 (09/02): Valongo – Barça
Jornada 3 (23/02): Barça – Lodi
Jornada 4 (09/03): Lodi – Barça
Jornada 5 (23/03): Barça – Valongo
Jornada 6 (13/04): Forte - Barça

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut