L’equip d’hoquei patins participa en el projecte Diversitat Les Corts

L’equip d’hoquei patins participa en el projecte Diversitat Les Corts

La plantilla blaugrana ha realitzat una trobada amb infants i joves amb diversitat funcional

El primer equip de la secció d’hoquei patins ha participat aquest dimarts en una activitat organitzada per la Fundació Barça dins el projecte Diversitat Les Corts, en la qual els jugadors han protagonitzat una trobada amb infants i joves amb diversitat funcional que han pogut descobrir l’hoquei patins i realitzar diversos exercicis amb l’estic i la pilota en el pati de l’Institut Escola Tres Fonts de Les Corts.

L’acció d’avui s’inclou dins un projecte que la Fundació Barça porta a terme des del 2015 i en què participen un total de 18 adolescents setmanalment prenent part en diferents activitats amb l’esport com a eix conductor. El programa té com a objectiu compensar la manca de recursos extraescolars adreçats als infants i adolescents amb diversitat funcional, que no siguin de caire competitiu. Els infants i famílies beneficiàries provenen de tota la ciutat de Barcelona.

Aquesta acció s’emmarca, a més, dins les activitats organitzades pel Club en el marc del Mes Europeu de la Diversitat, que es va celebrar al llarg del mes del maig, i amb què el FC Barcelona va promoure diferents iniciatives amb la voluntat de sensibilitzar la societat i potenciar espais de reflexió per construir un club més divers. En aquest sentit, l’acció d’avui s’havia de celebrar precisament durant el maig, però per motius d’agenda és va haver d’ajornar.

El Barça i la Diversitat

Al llarg de tot el mes de maig, el FC Barcelona ha organitzat diferents activitats entre les que han destacat les xerrades impartides als nens de la Masia sobre la realitat que viuen les persones migrants,  o les dues xerrades sobre  l’esport i les persones LGTBIQ+ impartides als equips tècnics formatius per oferir una visió global d’aquest col·lectiu.

Així mateix, els jugadors blaugrana es van implicar en diferents accions com, per exemple, el vídeo protagonitzat per  Maria León i Dani Alves, amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, que se celebra el 17 de maig, amb què van llançar un missatge contra la discriminació per motius de condició i orientació sexual. Els primers equips femení i masculí, a més, van vestir la samarreta violeta en els seus respectius partits previs a aquesta jornada per mostrar el seu suport a aquest col·lectiu.

El primer equip de futbol va participar també en una trobada amb el conjunt Fundació Barça  format per jugadors i jugadores amb discapacitat intel·lectual, abans que afrontessin la segona fase de LaLiga Genuine. El Club també ha signat un conveni de col·laboració  amb el Consorci de l’Auditori i l’Orquestra pel qual s’adhereix al programa Apropa Cultura  amb l’objectiu de facilitar la visita al Museu per a col·lectius que es troben en risc d’exclusió social o que presenten diversitat funcional.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut