Barça – Reus: El Clàssic que va inaugurar el Palau Blaugrana!

Barça – Reus: El Clàssic que va inaugurar el Palau Blaugrana!

El primer Clàssic disputat al Palau va celebrar-se l’endemà de l’estrena del pavelló barcelonista, que aquest diumenge rebrà el conjunt reusenc per 78a vegada

El Barça – Reus és el Clàssic de l’OK Lliga. És el Clàssic dels clàssics de l’hoquei. Ambdós equips han estat la majoria de temporades competint al màxim nivell i la rivalitat forjada la dècada dels 70 continua present avui en dia. El Palau Blaugrana va inaugurar-se el 23 d’octubre de 1971 i els capricis del calendari van determinar que, just l’endemà, ja hi hagués un Barça – Reus de Divisió d’Honor (5-2). Aquest diumenge 30 de gener de 2022, en la temporada que se celebren els 50 anys de Màgia del Palau, es disputarà el 78è Clàssic amb el feu barcelonista com a seu.

Aquell duel entre un Barça que estrenava casa pròpia i un Reus que dominava l’hoquei estatal i europeu va ser el primer partit d’hoquei patins de la història del Palau Blaugrana. En aquest reportatge revelem imatges inèdites d’aquell duel, en que apareixen els integrants de l’equip de Josep Lorente: Ramon Pons (porter), Vila, Riera, Brasal, Chércoles i Villacorta, a més dels suplents Antoni Caicedo i Josep Ribas. Al Reus d’Andreu Borràs hi militaven Santi Garcia (porter), Rabassa, Vilallonga, Sabater, Salvat i Giralt, juntament amb els suplents Pere Jornet i Manel Boronat. 

La Màgia del Palau ja va fer-se notar en el primer partit. La crònica de Mundo Deportivo del 25 d’octubre de 1971 destaca que “guanyar al Reus avui en dia és una obra de titans” i també assenyala que “poder jugar en pista pròpia acompanyats per una afició que sempre s’ha distingit per la seva vocacional entrega va ser un talismà màgic que va influir de forma poderosa en el desenllaç del matx”.

El Barça, que ja havia perdut dos duels abans de disputar aquella quarta jornada al Palau, va agafar impuls gràcies a aquest triomf i va lluitar pel títol fins al final, acabant la Lliga 71/72 en segona posició i amb quatre punts menys que el Reus. Aquell bloc de Lorente guanyaria, el curs següent, la primera Copa d’Europa de la història del FC Barcelona.

77 Clàssics al Palau

Dels 231 partits entre blaugranes i reusencs que s’han disputat (127 victòries del Barça, 38 empats i 66 derrotes), un total de 77 encontres s’han jugat sobre el parquet del Palau Blaugrana (63 victòries locals, 4 empats i 10 desfetes). Més enllà de les xifres, s’han viscut intensos Clàssics de Lliga (amb emocionants duels de play-off inclosos), de Lliga Europea (com les finals de 1979 i 2008), de Copa, de Supercopa, de Continental, de CERS i de Lliga Catalana. Aquest diumenge (11.45 hores, Esport3 i BarçaTV+), nou Clàssic entre el primer i el quart classificat a la Parlem OK Lliga.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut