Marc Gual deixa el Barça i tornarà a ser jugador en actiu

Marc Gual deixa el Barça i tornarà a ser jugador en actiu

El delegat blaugrana les dues últimes temporades despenja els patins per jugar al Forte dei Marmi italià

Marc Gual despenja els patins. Després de retirar-se l’estiu del 2019, Gual ha decidit deixar el Barça per iniciar una nova etapa com a jugador al Forte dei Marmi italià. En els dos darreres cursos, ha sigut el delegat del primer equip d’hoquei patins i, en els propers dies, deixarà enrere deu temporades al Palau Blaugrana (vuit com a jugador i dues com a delegat). A banda de la seva tasca logística, Gual també tenia incidència en el treball tàctic del cos tècnic d’Edu Castro. El Club agraeix el treball de Gual dins i fora de la pista i li desitja molts èxits en el futur.

Nascut a Sant Sadurní d’Anoia, Gual és considerat un dels jugadors més complets de la història de l’hoquei patins, amb experiència en els millors clubs de l’OK Lliga i havent viscut una etapa gloriosa amb la selecció espanyola (cinc Mundials i quatre Europeus entre el 2005 i el 2013). També va guanyar una Copa Amèrica (2010) amb la selecció catalana.

Format al Noia Freixenet, Gual va debutar a l’OK Lliga el 1997 i el 2003 va fitxar pel Reus Deportiu, on va consolidar-se com un dels grans jugadors de la categoria, assolint una CERS, una Copa del Rei, una Supercopa d’Espanya, una Lliga Europea i un Mundial de Clubs. El curs 2009/10 va militar al Liceo, on va guanyar una CERS i va ser considerat l’MVP de l’OK Lliga. A la Corunya només va estar-hi una campanya, ja que va tornar a Reus per guanyar l’OK Lliga i tornar a ser, juntament amb Guillem Trabal, l’MVP de la competició.

26 títols com a jugador blaugrana

Als nou títols amb la selecció i als set amb el Reus i el Liceo, cal sumar al palmarès personal de Gual els 26 trofeus obtinguts al llarg de vuit temporades al Barça: set OK Lliga, sis Supercopes, cinc Copes del Rei, tres Lligues Europees, dos Intercontinentals, dos Continentals i una Lliga Catalana.  

Va arribar el 2011 a Can Barça i sempre va demostrar un gran rendiment dins la pista, regalant incomptables dianes als seus companys gràcies a les seves assistències de gol marca de la casa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut