João Rodrigues:

João Rodrigues: "M'apassiona la nostra manera de jugar i de treballar"

Amb 38 gols en 36 partits, el portuguès arriba en un estat de forma sensacional a la Copa del Rei de Reus. Parlem amb ell en exclusiva

Perfectament adaptat al Barça Lassa. Així es troba João Rodrigues (Oeiras, Lisboa) després de vuit mesos com a blaugrana. El davanter internacional de 28 anys està vivint una gran temporada i, amb 38 gols en 36 partits, està sent una peça clau. Assegura sentir-se bé, "adaptat ja a l'equip, al club i la ciutat". Tant que fa classes de català un cop per setmana, ho entén perfectament i ja comença a parlar-lo. A més, sempre que pot s'escapa amb la família o els amics per conèixer els racons de Barcelona i Catalunya.

Esportivament, considera que "se sent més complet" i que ha après molt en aquest temps. "Estic encantat per com es treballa, un dels secrets d'aquest equip. No depenem de cap jugador, sinó que tenim un sistema molt ben muntat. Tots som importants i tots tenim el nostre paper. M'apassiona la nostra manera de jugar i de treballar", assegura Joao, satisfet.

Ara, després d'uns mesos de gran nivell, és el torn de lluitar per aixecar la Copa del Rei a Reus. El proper 24 de febrer es coneixerà el campió, després de quatre dies de molt hoquei d'alt nivell. Al davant, doncs, un nou repte per a un Barça Lassa i un João que no es cansen de guanyar.

Arriben uns dies molt especials. Com s'afronten?

És una competició molt important i il·lusionant. En pocs dies es decideix el millor dels vuit primers classificats de la primera volta i volem ser nosaltres. Però sabem que serà molt difícil, ja des de l'inici contra el Noia, que sempre ens complica la vida. Sortirem amb tot i, encara que serà dur, estem preparats.

Dóna un plus extra arribar líders a la Lliga, a Europa i després de vuit victòries seguides?

Sí, però al final això no importa. Això és una història completament nova i cal començar de zero. El que sí que sabem és que si seguim igual, tindrem moltes opcions. Però el treball i la lluita han d'estar aquí, perquè el passat no ens regalarà res.

Aquest potser és el truc per seguir guanyant? Ser conscients que cada dia comença de zero... tot i poder aconseguir el quart títol de la temporada i la quarta Copa del Rei seguida.

Sí. I tenir en compte que si no estem bé vindran altres jugadors per ocupar el nostre lloc (riu i fa broma).

No, ara seriosament, la clau és jugar aquesta i totes les competicions com si fos la primera. En el meu cas sí que ho pot ser, però estic segur que els meus companys sortiran amb les mateixes ganes que el primer cop. És un dels secrets de l'èxit.

"A la Copa es comença de zero. El treball i la lluita han de ser-hi, perquè el passat no ens regalarà res"

JOAO RODRIGUES

 

Aquí Edu Castro és fonamental ...

Si, ell sap com mantenir-nos sempre dins de les competicions i els partits, amb el cap ben posat. No ens deixa relaxar-nos. Sempre sap què dir per ficar-nos en el lloc correcte.

Què se sent davant la possibilitat de poder jugar una competició tan bonica com la Copa?

Tinc moltes ganes. A Portugal la Copa no té res a veure. Allà són eliminatòries i entren equips de totes les divisions. Sempre he seguit la Copa del Rei i crec que és una competició molt bonica perquè en 4 dies només es viu hoquei. Està molt bé perquè es revaloritza el nostre esport.

Joao Rodrigues es troba en un moment dolç - VICTOR SALGADO - FCB

 

A més es juga a Reus.

Fantàstic, perquè allà es respira hoquei. Segur que hi haurà gent, en un ambient saludable, i serà molt bonic per al nostre esport. A més, l'any passat ja vaig guanyar la Intercontinental i tinc molt bons records d'aquest pavelló. Espero poder guanyar un altre títol aquesta vegada.

El camí però no es presenta fàcil. Primer toca el Noia. Podries parlar-nos dels seus punts forts per acabar?

És un equip amb molta intensitat. Defensen molt alt i saben molt bé el que fan a la pista. S'ho creuen fins al minut 50 i haurem d'estar més intensos que ells perquè ens poden passar per sobre a nivell físic. És un equip jove, m'agrada veure'ls jugar. Però bé, tenim la nostra qualitat, la nostra filosofia de joc i estic segur que si aconseguim ser fidels a ella estarem a prop d'aconseguir el pas a les semifinals.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut