FC Barcelona Lassa – París Saint-Germain: Cop de líder (35-32)

Els de Xavi Pascual, que passen a comandar en solitari la classificació del grup A, signen un dels seus millors partits per derrotar el totpoderós equip de l’exblaugrana Nikola Karabatic

No hi havia millor dia per treure tota la qualitat a passejar que el del duel contra el PSG. El FC Barcelona Lassa d’handbol així ho ha fet, i ha ofert una gran victòria (35-32), la vuitena en nou partits, que li permet ser el líder en solitari del grup A. Ha sumat el triomf des del joc físic davant d’un equip francès acostumat a disputar aquest tipus d'enfrontaments, amb un gran Gonzalo Pérez de Vargas (13 aturades) i un Kiril Lazarov que ha estat el màxim golejador (9 gols).

Però el porter i el macedoni no han estat els únics destacats. El joc col·lectiu i l’esforç de tot l’equip, que cada dia va a més, han estat clau el dia del retorn de Nikola Karabatic al Palau. De fet, abans de l’inici del duel el Barça ha volgut homenatjar el que va ser jugador blaugrana durant dues temporades. El francès, ara a les files del PSG, ha rebut de mans del directiu Joan Bladé una samarreta del Barça signada i emmarcada, amb el número '33' inscrit. Però això ha estat als prolegòmens d’un partit que ha estat una gran festa de l’handbol, amb dos equips que han lluitat amb tot per assolir el triomf i el liderat del grup.

No es decanta la balança

La igualtat de la classificació s’ha traslladat al parquet del Palau, engalanat per a l’ocasió, així com al marcador del descans, que ha reflectit el 14-14. Jallouz, amb 4 gols, i Karabatic i Abalo, amb 3, han estat els màxims golejadors d’uns primers 30 minuts que han començat amb un ritme altíssim. Però si un jugador ha sobresortit per sobre de la resta, especialment durant el tram inicial, ha estat Gonzalo. El porter blaugrana s’ha anotat fins a 9 aturades de mèrit al primer període i ha estat clau en el joc de Barça, que ha pogut plantar cara a les envestides del PSG, potentíssim en atac i implacable en l’un contra un.

Els de París s’han avançat per primera vegada amb un gol d’Abalo (5-6, min 12) i han ampliat les distàncies mitjançant el mateix jugador francès (6-8, min 16), i un penal del també exblaugrana Mikkel Hansen (6-9, min 17) ha posat la màxima per als visitants. Però Jallouz i Sorhaindo han reduït diferències (9-10, 21’), i Andersson ha tornat a empatar (min 29). Els de Xavi Pascual fins i tot han tingut l’última possessió per avançar-se, però la bona defensa del PSG ha enviat el partit al descans amb el 14-14.

El Barça es fa l’amo

No ho ha fet abans del descans, però sí a l’inici de la represa. I quan el Barça s’ha posat per davant ja no ha tornat a veure’s per sota. A partir d’aquí, els locals han tingut l’oportunitat d’ampliar les diferències, però la precipitació, a vegades, i la mala sort, d’altres, han tornat a acostar el PSG al marcador (25-25, min 18). Ha aparegut, doncs, Gonzalo, amb dues aturades que han permès que el Barça s’encaminés definitivament cap al triomf. Un gol de Víctor Tomás a porta buida ha estat el primer avís que el Barça guanyaria (32-29, min 56). El segon, la bona defensa blaugrana, que ha avortat les accions del PSG, així com l’encert ofensiu per tal de mantenir els tres gols de diferència. El tercer i definitiu, el gol de Lazarov a l’últim segon que ha posat el 35-32 final.