Füchse Berlín – FC Barcelona Lassa: Campions de la Super Globe! (25-29)

L’equip de Xavi Pascual aconsegueix la seva tercera Superglobe després de superar a la final al campió de les dues últimes edicions

El Barça Lassa s’ha proclamat campió de la Super Globe (Mundial de Clubs) de la IHF després de vèncer per 25-29 al Füchse Berlin alemany, campió de les dues darreres edicions. Els blaugranes, liderats per un gran Gonzalo Pérez de Vargas, una gran defensa i un Valero Rivera estelar en atac amb nou gols, han controlat gairebé tot el partit i només han vist perillar el triomf a l’inici de la segona meitat.

El conjunt de Xavi Pascual ha sortit molt intens des del primer minut de joc. Amb una gran defensa en la qual han destacat Viran, Sorhaindo i Pérez de Vargas, el Barça Lassa ha anul·lat l’atac alemany durant els primers deu minuts, en què el conjunt berlinès només ha pogut anotar un gol. Mentrestant, en atac, Dika Mem i N’Guessan trobaven el camí de la porteria amb facilitat, i col·locaven l’equip barcelonista amb una renda de quatre gols (1-5, minut 10).

La diferència permetia al Barça executar jugades amb comoditat i defensar-se amb solvència, i el tècnic del Füchse s’ha vist obligat a demanar temps mort (minut 14). El conjunt de Berlín ha sortit endollat després de les instruccions del seu tècnic i ha retallat la diferència a dos gols (10-12, minut 25). Acte seguit, Pascual ha reaccionat al parcial i també ha aturat el partit, un fet que ha permès als blaugranes recuperar la diferència fins el 12-15 amb què s’ha arribat al descans.

Remuntada alemanya, resposta blaugrana

A la segona meitat el Füchse ha augmentat la intensitat defensiva, i el porter Heinevetter s’ha mostrat més encertat contra els atacs blaugrana. Els de Pascual no han pogut convertir alguns atacs en els primers minuts de la segona meitat, i el conjunt entrenat per Velimir Petkovic ha aconseguit remuntar el matx (18-17, minut 41). Tot i això, els jugadors culers no s’han arronsat i han respòs amb un parcial de 0-5 que els ha tornat les regnes del matx (18-21, minut 47).

Els blaugrana han recuperat el control, amb avantatges sempre al voltant dels tres gols (20-23, minut 53) i l’entrenador del conjunt alemany s’ha vist obligat a aturar el joc una altra vegada. Però, com a la primera meitat (54% d’aturades), els alemanys han topat amb el gran partit de Pérez de Vargas, un dels baluards del triomf del Barça Lassa.

La sentència, en els darrers cinc minuts

El Barça Lassa ha sentenciat el partit amb tres gols seguits de Valero Rivera, que ha assumit la responsabilitat ofensiva per tombar de forma definitiva el Füchse Berlin, que ha acabat sense entrenador perquè Petkovic ha estat expulsat. Amb el triomf, el Barça Lassa es refà de l’eliminació contra l’equip alemany a l’edició del 2015 i suma la seva tercera Super Globe.