Atlètic Valladolid – Barça Lassa: Pálmarsson fa efectiva una remuntada agònica (29-30)

Els culers, tot i anar perdent de quatre gols al descans, han remuntat a la segona meitat per acabar enduent-se el triomf al darrer segon amb un gran llançament de l’islandès

Gran reacció del Barça Lassa per endur-se un importantíssim triomf de Valladolid (29-30) després d’un final d’infart. Els culers han superat l’Atlètic Valladolid en el matx corresponent a la 22a jornada del campionat de Lliga i es mantenen ferms en el liderat, després de remuntar un partit trepidant que al descans perdien per quatre gols. Una diana de Pálmarsson en la darrera acció del duel ha acabat donant una agònica victòria als barcelonistes, que ara necessiten quatre punts per proclamar-se campions de l’Asobal.

Primer temps de domini local

El matx s’ha iniciat amb el veterà exblaugrana Fernando Hernández inaugurant el marcador per avançar l’Atlètic Valladolid, avantatge que ja no deixaria anar en tot el primer temps. I és que els blaugranes han anat per sota al marcador durant tota la primera part, i els locals han arribat a situar-se a +5 (10-5, minut 12).

Un bon parcial de 0-3 dels blaugranes amb dos gols consecutius de Syprzak ha ajustat l’electrònic (12-10), però de nou els locals han obert escletxa al marcador i no han deixat que el Barça capgirés el resultat. Els de Xavi Pascual, sense fortuna en la definició, han topat amb el pal fins a cinc vegades a la primera meitat, i han arribat al descans amb un resultat de 18-14. La falta d’encert en atac, sumada a l’efectivitat del Valladolid, ha permès als de David Pisonero acabar els primers 30 minuts a +4.

Reacció blaugrana

Un parcial d’1-5 blaugrana, amb tres gols consecutius d’N’Guessan, ha reactivat el Barça a l’inici de la segona part per igualar el marcador per primer cop des del minut tres de partit (19-19). No ha estat, però, fins als 43 minuts que els homes de Xavi Pascual han anat per davant per primera vegada (21-22), després d’un gol de Dolenec i amb un contundent parcial de 3-8.

Tot i la gran remuntada barcelonista, l’estira-i-arronsa s’ha allargat durant els darrers minuts del segon temps, amb el Barça incapaç de desempallegar-se del Valladolid. Els locals han mantingut el pols als de Xavi Pascual fins al final, i han igualat el marcador cada cop que els culers s’avançaven.

Final agònic

Tot semblava destinat a un empat, però Pálmarsson, al darrer segon de l’enfrontament, ha donat el triomf als culers amb un espectacular llançament directe, un tir baix a la dreta de la porteria (29-30). L’islandès, amb una magnífica diana que ha superat la muralla defensiva local, ha estat l’heroi d’un matx que els culers han hagut de remuntar i en què han patit fins al final per acabar enduent-se dos importantíssims punts de Valladolid.