Barça 37-32 Sporting CP: Un bitllet cap a la final

Els blaugranes jugaran la final de la Supercopa Ibèrica davant el Porto (Fotos Federació Portuguesa)

El Barça d'handbol jugarà la final de la Supercopa Ibèrica després de superar per 37-32 a l'Sporting CP a Viana do Castelo. Els de Carlos Ortega han estat superiors durant gran part del partit als portuguesos i han acabat emportant-se l'últim bitllet cap a la final. Els blaugranes s'enfrontaran al Porto demà a les 16:00h a Barcelona.

Màxima igualtat

Ha sortit millor el Barça a les semifinals, amb un ritme molt alt i finalitzant molts dels atacs a la porteria de l'Sporting. A més, els de Carlos Ortega han aprofitat totes les pèrdues dels portuguesos sortint de pressa a la contra. Gràcies a aquest gran inici, el Barça s'ha situat sempre per davant en el marcador en els primers 20 minuts.

Però els blancs-i-verds no s'han donat per vençuts i gràcies a uns bons minuts han aconseguit remuntar l'avantatge blaugrana fins que al minut 22 s'han posat per primera vegada per davant (14-15).

Al final de la primera part, els blaugranes han tornat a trepitjar l'accelerador i han acabat per sobre a l'electrònic (19-18). Amb una gran participació de Dika Mem, que ha marcat cinc gols durant els primers 30 minuts.

Cap a la final

A la represa els dos equips han sortit amb la mateixa intensitat que al final dels primers 30 minuts, però ràpidament el Barça ha agafat el domini del matx. En pocs minuts el Barça ha passat a tenir quatre gols d'avantatge damunt els portuguesos, cosa que ha donat un bon marge a l'equip d'Ortega.

Els blaugranes han continuat amb molta intensitat durant tota la segona part, on no han donat cap moment a l'Sporting per tornar a reenganxar-se en el partit. Després d'una primera part més igualada, en aquest segon temps, els culers han estat superiors.

A més, Carlos Ortega ha aprofitat per fer rotacions durant el segon temps, i els jugadors que han entrat de refresc han mantingut la intensitat dels titulars. Fent així, que les semifinals no s'escapessin i aconseguint un lloc a la final per demà a Barcelona a les 16:00h.

Barça: 37
Sporting CP: 32

Barça: Nielsen, Aleix (2), Dika Mem (7), Richardson (6), Frade (6), N’Guessan (3) i Wanne (2) – set inicial – Pérez de Vargas, Valera (1), Carlsbogard (3), Janc (3), Langaro (2), Barrufet (2).

Sporting CP: Maciel (0), Francsico Costa (9), Martim Costa (2), Salvador (4), Jakobsen (0), Silva i Cissokho (3) – set inicial – Silva (3), Portela (2), Araujo, Suárez (3), Aregay (3), Vag (0), Porkelesson (0), Kristensen (0), Gomes (2), Mocquais (1).

Parcials: 4-2, 9-5, 12-10, 14-13, 15-16, 19-18 – descans – 21-20, 25-22, 29-25, 31-27, 34-29 i 37-32.

Àrbitres: Ruben Maia i Andre Filipe.