Gonzalo Pérez de Vargas, MVP de la Lliga Plenitude Asobal

Gonzalo Pérez de Vargas, MVP de la Lliga Plenitude Asobal

El porter blaugrana repeteix per segona vegada com a millor jugador de la competició

La Lliga Plenitude Asobal ha anunciat avui que Gonzalo Pérez de Vargas ha estat triat com a millor jugador de la temporada 22/23. El porter blaugrana aconsegueix aquest reconeixement per segona vegada a la seva carrera després d’estrenar-se com el millor de tots el curs 16/17. 

El capità del Barça ha estat triat com a millor porter de la competició els darrers sis anys i està considerat un dels millors del món en la seva posició. La bona parella que ha fet amb el seu company Emil Nielsen va fer que tots dos constessin entre els cinc millors de la competició aquesta campanya. Finalment, va ser el jugador fet als equips inferiors del Barça qui es va emportar el títol al millor en la seva posició i ara, com l’MVP de la temporada 22/23.

Líder estadístic

Gonzalo ha estat el porter més segur a l’hora dels contraatacs dels equips contraris. En aquest aspecte del joc, ha aturat 16 dels 46 llançaments amb un percentatge d’aturades del 34.78 %, el millor de tota la competició. El segon millor és el jugador polonès del Bidasoa Irun Jakub Skrzyniarz amb el 27.42 %. Pel que respecta als llançaments des dels sis metres, també ha estat el millor de l’any i el seu percentatge de 31.31 % ha estat un mur infranquejable per als rivals. Nielsen ha estat el segon millor amb un encert del 30.59 %.

En quan a xuts des dels nou metres, ha estat el segon millor aturant el 54.45 % dels llançaments dels rivals, només superat pel seu company de vestidor Emil Nielsen, que l’ha superat lleugerament amb el percentatge amb un 55 %. 

Golejador des de la porteria

A més, aquest any ha estat capaç de fer gols des de la seva pròpia àrea. Pérez de Vargas ha trobat el fons de la xarxa rival en quatre ocasions, dos contra el Cuenca a domicili, a Valladolid i al Palau contra el Logronyo. D’aquesta manera, ja en totalitza 22 a la seva carrera a l’Asobal, 21 amb el Barça i un amb el Fraikin Granollers, en les dues temporades que va estar cedit pel Club. 

Gonzalo Pérez de Vargas: “Els premis individuals van sempre acompanyats de feina de més gent”

“Estic molt content i orgullós de la feina, no només meva. Al final en un esport d’equip com el nostre els guardons i els premis individuals van sempre acompanyats de feina de més gent. El fet que hagi passat tot aquest temps i estar a aquest nivell, probablement al millor moment de la meva carrera, em fa pensar que he estat molt consistent durant aquest temps i tant de bo en puguin venir més que significarà que estic en un moment dolç i que ho puc seguir aprofitant”. 

“Segur que he madurat a través dels anys. Ho he dit vàries vegades però el fet de guanyar la Champions del 2021, a nivell mental vaig ser capaç de treure’m un pes molt gran del damunt. Des de llavors, la confiança que ja tenia ha crescut i he pogut arribar a un punt de forma i maduresa, acompanyat de la edat que tinc. He pogut millorar i espero poder seguir fen-t’ho durant molt de temps”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut