Barça - Cisne: Feina feta contra un cuer lluitador (41-30)

El Barça ha trepitjat l'accelerador a la segona meitat i ha pogut celebrar la victòria i el lliurament del títol de Lliga amb l'afició congregada al Palau

El Barça ha guanyat gràcies a una molt bona segona part al Cisne, cuer i, des d'avui, oficialment descendit, però que ha venut molt cara la seva pell. Els culers, per la seva banda, han pogut tancar una jornada festiva, amb l'oferiment del títol de Lliga al barcelonisme, i una altra victòria que deixa a només tres la possibilitat de tancar una altra Lliga perfecta.

Inici dubitatiu

El partit, a efectes classificatoris, no semblava tenir massa influència ja abans de jugar-se, ja que es tractava d'un duel de pols oposats. El del Barça, com a líder i campió matemàtic de la Lliga, i el del Cisne, que ha visitat el Palau com a cuer i virtualment descendit, doncs les seves opcions de permanència depenien de guanyar els tres partits restants.

I fer-ho al Palau, contra un Barça que no perd en Lliga des del 2021, semblava una quimera per als gallecs. No obstant això, la primera meitat ha albergat un fil d'esperança per als visitants. Pot ser per la ressaca europea de la classificació per la Final Four, per la poca transcendència del partit o per algunes absències a la convocatòria, als blaugrana els ha costat més de l'habitual entrar al partit.

Tot i que en atac les xifres seguien sent bones, amb un Pablo Urdangarín aprofitant els minuts amb el primer equip, en defensa, un dèficit d'intensitat feia mantenir la igualtat contra tot pronòstic i per a disgust de Carlos Ortega, tal com ho ha manifestat amb un temps mort que no ha pogut evitar que al descans s'arribés amb empat (18-18).

La segona part, de clar color blaugrana

A la represa, ara sí, el campió s'ha posat les piles i ha intensificat la defensa, com ho han demostrat els tres gols encaixats en els primers 11 minuts i amb diverses intervencions d'un Gonzalo Pérez de Vargas que ha col·laborat i molt en què els seus poguessin agafar una renda que s'ha acabat demostrant decisiva.

De fet, els culers han posat la directa i, al ritme d'un Hampus Wanne impecable que ha acabat amb 10 gols i un 100% d'efectivitat, el campió ha pogut tenir un final de partit plàcid (41-30) que ha servit com a preparació per un final de festa perfecte, amb el lliurament del trofreu de campions de la Lliga ASOBAL.

Fitxa del partit

Barça: 41

Cisne: 30

Barça: Emil Nielsen (0), Gonzalo Pérez de Vargas (0), Pol Valera (4), Jonathan Carlsbogard (2), Hampus Wanne (10), Blaz Janc (2), Timothey N'Guessan (1), Thiagus Petrus (-), Martí Soler (1), Luka Cindric (2), Artur Parera (5), Domen Makuc (0), Haniel Langaro (2), Melvyn Richardson (7), Pablo Urdangarín (4) i Luis Frade (1).

Cisne: Roney Franzini (0), Kilian Ramírez (0), Abian Rodríguez (0), Bruno Vázquez (2), Carlos Álvarez (6), Álex Chan (7), Dani López (-), Javi Vázquez (0), Carlos Pombo (4), Emiliano Franceschetti (1), Carlos Ocaña (2), Dani Serrano (3), Dedu Calín (1), Gualther Furtado (3) i Alejandro Conde (1).

Parcials: 4-3 / 5-6 / 15-14 / 17-16 / 18-18 (descans) / 25-21 / 29-24 / 32-27 / 37-29 / 41-29 / 41-30.

Àrbitres: Raúl Escoda i Oriol Álvarez.