Bidasoa Irun - Barça: L'excel·lència abans de l'aturada a la lliga (26-32)

Una embranzida inicial dels blaugrana ha permès gestionar el partit amb relativa comoditat i els de Carlos Ortega assoleixen el ple de 20 victòries en 20 partits a la lliga

El Barça no ha volgut cap mena de sorpreses en l'últim partit abans de l'aturada per seleccions i ha posat la directa en els primers minuts per intentar assolir una renda que permetés gestionar el duel contra el Bidasoa amb una mica més de marge.

Gonzalo, infranquejable en els primers minuts

I així ha estat. A més de l'encert dels primers minuts, els blaugrana han tingut un inspiradíssim Gonzalo Pérez de Vargas sota pals, que ha deixat en només un gol al Bidasoa en els primers 10 minuts. Tot i que en els primers cinc no s'ha mogut el marcador, l'encert inicial de Dika Mem i d'Aleix Gómez ha disparat els culers fins al 2-9 al cap d'un quart de partit.

Els locals han intentat acostar-se amb alguns penals, però l'entrada de Melvyn Richardson, especialment encertat, ha ajudat a augmentar el marge fins als nou gols, tot i que finalment la diferència al descans ha estat de vuit: 10-18. A la represa, el Barça sabia que ho tenia tot bastant sota control, però els locals han sortit amb l'objectiu d'endurir la defensa i complicar una mica més les coses.

Gestionant la renda al segon temps

Ho han aconseguit, i durant tota la segona part aquesta distància no només s'ha eixamplat, sino que es mantenia ien uns registres bastant constants, en bona part, per l'actuació imponent de Luis Frade des del pivot, que amb sis gols ha acabat com el màxim anotador dels culers, i que ha neutralitzat tot intent de remuntada dels irundarres, que finalment han pogut acabar satisfets amb el fet d'haver guanyat la segona part per un 16-14.

Això no ha impedit que els de Carlos Ortega vagin a l'aturada de seleccions amb 20 victòries en 20 partits en lliga, que no tornarà fins al 25 de març. Després dels compromissos internacionsl, els culers buscaran revalidar el títol de Copa ASOBAL que es jugarà a Lleó. El primer obstacle, a les semifinals, serà la gran revelació de la lliga, el REBI Balonmano Cuenca.

Bidasoa: 26

Barça: 32

Bidasoa: Jakub Skrzyniarz (-), Iñaki Cavero (3), Rodrigo Salinas (1), Matheus Da Silva (-), Eneko Furundarena (-), Asier Nieto (3), Dariel Garcia (2) - set inicial - Ander Ugarte (3), Mikel Zabala (2), Tao Gey-Emparan (1), Julen Aginagalde (-), Mihajlo Mitic (3), Jon Azkue (6), Gorka Nieto (1), Víctor Rodríguez (1) i Harbaoui Mehdi (-).

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas (-), Aleix Gómez (4), Dika Mem (3), Pol Valera (3), Timothey N'Guessan (1), Hampus Wanne (1), Ludovic Fàbregas (3) - set inicial - Jonathan Carlsbogard (3), Blaz Janc (1), Thiagus Petrus (-), Martí Soler (1), Artur Parera (1), Domen Makuc (-), Melvyn Richardson (5), Luis Frade (6) i Emil Nielsen(-).

Parcials (cada 5 min): 0-0, 1-5, 2-9, 5-11, 6-14, 10-18 (descans), 13-21, 15-24, 18-26, 21-28, 24-30 i 26-32 (final).

Àrbitres: Alejandro Hoz Fernández i Axel Riloba Pereda. Han exclòs dos minuts als locals Julen Aguinagalde (11:34), Iñaki Cavero (24:40), Víctor Rodríguez (43:29) i Mikel Zabala (54:28); i als visitants Luís Frade (19:52) i Artur Parera (55:16).