Kielce – Barça: Victòria de rècord (31-32)

Els blaugranes aconsegueixen un triomf a Polònia que els permet igualar el rècord de partits consecutius sense perdre a Europa

Victòria de rècord del Barça a la pista del Kielce. Els blaugranes s’han emportat el partit a l'última jugada amb una gran actuació de N’Guessan que els permet arribar als 24 partits consecutius sense perdre en competició europea. Igualant així la ratxa que va aconseguir l’equip durant les temporades 2019/20 i 2020/21.

Els blaugranes ja havien certificat la primera posició del grup de l’EHF Champions League, però amb aquesta victòria tanquen una fase de grups quasi perfecta: 13 victòries i un empat.

Màxima igualtat

Primers 30 minuts molt igualats entre dos dels millors equips d’Europa al pavelló Hala Legionóv. I és que els dos conjunts han sortit per totes encara que el partit no podia significar cap canvi a la classificació.

Els blaugranes s’han allunyat en el marcador després d’aconseguir un parcial de 0-4 per deixar el 4-9 al minut 18. Fins i tot, els homes de Carlos Ortega han fallat dos penals a la primera part, un d'Aleix Gómez i un de Richardson.

Però en els últims 10 minuts, els polonesos han reaccionat i han tornat a igualar el partit arribant a posar-se a un sol gol del Barça, amb un Szymon Sicko molt entonat. Just abans del descans, els locals han posat el 12-13 amb el qual s'ha arribat al final dels primers 30 minuts. A l’últim segon, el Barça ha perdonat sense porter l’opció de posar-se dos a dalt.

Emoció fins al final

A la represa els polonesos han trepitjat l’accelerador i han capgirat el resultat, amb un gran Moryto. I s’ha igualat molt el partit. El Kielce ha començat a portar la iniciativa del joc, però el Barça en cap moment s’ha allunyat del marcador.

Els darrers compassos del duel han estat trepidants. Els blaugranes han seguit el ritme que marcava el Kielce. Però quan més necessitava el Barça una bona defensa, ha aparegut Gonzalo Pérez de Vargas amb dues grans aturades.

A falta d’un minut, el porter blaugrana ha aturat l’últim tir polonès deixant la possibilitat de posar-se per davant després de molts de minuts. I N’Guessan no ha perdonat i a falta de 30 segons ha marcat el 31-32, que ha donat la victòria al Barça aconseguint així una nova victòria blaugrana a Europa. Una victòria de rècord.

LA FITXA

Kielce, 31

Barça, 32

Kielce: Wolff (-), Dujshebaev (5), Karacic (-), Dujshebaev (3), Stenmalm (2), Gebala (-), Karalek (2) – set incial – Kornecki (-), Naranjo (1), Olejniczak (-), Wiaderny (1), Kounkoud (1), Sicko (5), Tournat (3), Moryto (8) i Nahi (-).

Barça: Nielsen (-), Mem (2), N’Guesan (6), Frade (3), Martí Soler (2), Aleix Gómez (1) i Makuc (2) – set incial – Pérez de Vargas (-), Valera (-), Carlsbogard (2), Wanne (4), Janc (3), Petrus (-), Artur (-), Richardson (4) i Fabregas (3).

Parcials: 2-2, 3-4, 3,7, 5-9, 9-11, 12-13// 15-16, 21-19, 23-23, 26-26, 29-29, 31-32.

Àrbitres: Adam Biro i Oliver Kiss.