Partit sense pressió però amb ambició

Partit sense pressió però amb ambició

Passi el que passi el Barça acabarà primer del Grup B de la Champions

El Barça jugarà l’últim partit de la fase de grups de l'EHF Champions League davant del Kielce polonès (dijous 2 de març a les 18.45 h, Esport3/DAZN) amb la classificació com a primers del Grup B certificada la jornada anterior davant del Pick Szeged (35-25). Tot i no jugar-se res a la classificació, els homes de Carlos Ortega podrien igualar la millor ratxa de partits sense perdre si guanyen o empaten a la pista polonesa. 

Ortega no podrà comptar amb les baixes conegudes de Haniel Langaro i l’Aitor Ariño, que es recuperen del tendó d’Aquil·les i del genoll respectivament, ni tampoc de Luka Cindric, que té una gastroenteritis i no viatjarà amb la resta dels seus companys fins a Polònia. 

Antecedents favorables

Els dos equips s’han vist en 13 ocasions des que van fer-ho per primera vegada la temporada 2010/11. En aquella ocasió, el Barça va guanyar el partit disputat en terres poloneses però va empatar en el partit a casa a 28 gols. El balanç és favorable als blaugranes per vuit victòries, dos empats i tres derrotes

Casualment, l’últim equip que va vèncer al Barça a la Champions va ser el Kielce a la vuitena jornada de la Champions passada. Des de llavors, els de Carlos Ortega han vençut a la final de la Final a Quatre passada de Colònia per sumar l’onzè títol com a campions d’Europa del Club, i en l’enfrontament de la segona jornada de l'edició d’enguany de la competició al Palau per 32-28.

Líders estadístics una setmana més

Una setmana més, el Barça lidera les estadístiques en aquesta edició de la Champions. Els blaugranes són la millor defensa del campionat amb 373 gols encaixats (28,69 per partit) sent la base d’on neix la resta del joc culer. En atac, són els segons màxims anotadors amb 452 gols (34,76 per matx) i només superat pel PSG, que en totalitza 455, tres més que els catalans. A banda, segueixen tenint el millor balanç entre gols marcats i encaixats amb un +79. El seu perseguidor en aquest apartat són el PSG amb un +51. I passi el que passi a Kielce, el Barça haurà sumat més punts a la fase de grups que ningú a la resta de l'EHF Champions League. El PSG, que lidera el Grup A, en suma 22 i tot i que guanyi el seu partit davant del Veszprém, només en sumaria 24, mentre que el Barça ja en té 25.

Carlos Ortega: “Som el Barça i estem obligats a sortir a guanyar”

“Independentment que estiguem classificats com a primers de grup, som el Barça i estem obligats a sortir a guanyar. Hi pot haver un grau de menys tensió però els partits Barça – Kielce no són poca cosa. Estic segur que els dos equips volen guanyar i tots dos equips podem fer jugar jugadors que han jugat menys per fer l’equip més gran però la intenció és anar a buscar els dos punts”. 

Tenim la tranquil·litat d’acabar primers per la gran feina feta a la fase de grups. Tindrem més temps per preparar l'eliminatòria de quarts i també per pensar en els títols que tenim aquí com la Copa Asobal o la Copa del Rei”.

“Amb tota seguretat aniran per la victòria. Juguen a casa i són un rival amb qui hem jugat molt l’últim any, inclosa la final de Champions. Està la rivalitat esportiva entre dos clubs que volen guanyar sempre”. 

Dika Mem: “Viatgem amb la intenció de guanyar allà però sabem que serà molt complicat”

“Ens hem guanyat viatjar a Kielce sense pressió, perquè passi el que passi acabarem primers però segueix sent un partit de Champions amb un gran rival. Aquests dos últims anys ens hem jugat bastant amb ells, els coneixem molt i cada vegada és un partit molt difícil. Viatgem amb la intenció de guanyar allà però sabem que serà molt complicat”. 

“L’equip està bé. Normalment tenim una baixada després de les competicions del mes de gener però l’equip està bé. Vam tenir tres lesions importants abans del Mundial però la gent que està, està bé”. 

“Segur que voldran guanyar. Juguen al seu camp i porten dos partits sense guanyar-nos. La temporada passada van guanyar-nos dues vegades seguides i coneixent els jugadors del Kielce i l’entrenador voldran endur-se la victòria. I jugant a casa sempre vols guanyar”.

barcelona-handball-22-squadlist-tw-9de544b6-3932-4906-8ef8-a02880af50ed

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut