França s’endú la plata i Espanya el bronze

Dinamarca guanya el seu tercer mundial consecutiu i Suècia acaba quarta

França 29 – Dinamarca 34

Per tercera vegada consecutiva Dinamarca s’ha proclamat campiona del món després de derrotar clarament a França per cinc gols (29-34) i ja suma set medalles a la classificació història del torneig amb tres ors, tres plates i un bronze.

Des del primer minut de joc, Dinamarca ha sortit a sumar una medalla d’or i ha sortit molt forta en atac per mirar de lligar aquest campionat des de bon inici. Els danesos han agafat ben aviat rendes de fins a quatre gols que els ha permès jugar amb tranquil·litat en atac i sent molt sòlids en defensa. França no ha trobat solucions per aturar el joc rival i el seleccionador gal ha canviat ràpidament el porter per mirar de tallar de soca-rel el joc danès i li ha donat resultat. A la mitja part, el marcador reflexava només un gol de diferència (15-16).

A la represa els francesos han empatat el xoc però ha estat un miratge. Dinamarca ha jugat de manera sòlida en atac i la defensa de França no ha sabut com parar la efectivitat dels llançaments exteriors dels nòrdics. Poc a poc, han agafat un avantatge que els ha permès mantenir la diferència sense haver de patir excessivament malgrat que els francesos han mirat de retallar el marcador però el resultat final de 29-34 és la prova evident de la superioritat danesa.

Ludovic Fàbregas ha vist limitat el seu minutatge atès a les dues expulsions que ha sofert a la primera part. Tot i això, el pivot ha sumat tres gols en els quatre llançaments que ha fet a més d’afegir una assistència i un robatori. Dika Mem, per la seva banda, ha col·laborat amb cinc gols i tres assistències al seus companys. L’altre francès de l’equip, Melvyn Richardson, ha estat l’especialista als penals i ha marcat quatre dels cinc llançaments que ha provat.

Suècia 36 – Espanya 39

Espanya ha guanyat a Suècia i repeteix el resultat d’ara fa dos anys quan van aconseguir la medalla de bronce. Amb aquest triomf, els espanyols s’han classificat per al preolímpic de cara als Jocs Olímpics de Paris 2024.

El pavelló a Estocolm estava ple a vessar i l’ambient jugava a favor dels jugadors nòrdics. D’aquesta manera, Suècia ha començat a agafar petits avantatges tot i que els espanyols no permetien que la diferència anés més enllà. Però a partir del minut 22, Suècia s’ha mostrat més segura mercès a jugar molt ràpid que ha descol·locat als homes de Jordi Ribera. A la finalització dels primers 30 minuts de joc, els locals vencien per quatre gols de diferència (22-18).

Però després de passar pels vestidors tot ha canviat. Espanya ha canviat la defensa a 5-1 i això ha permès que els suecs no es trobessin còmodes. La bona defensa ha fet que el combinat espanyol eixugués l’avantatge de quatre gols en només cinc minuts i a partir de l’empat a 23, Espanya ha anat sempre per davant al marcador administrant la diferència fins a la finalització del xoc on han vençut per tres gols (36-39).

Gonzalo Pérez de Vargas ha sortit de titular però no ha tingut molt sort i ha estat substituït a la segona part pel seu company Rodrigo Corrales, un altre exblaugrana. Malgrat això, el porter culer ha aturat un penal per mantenir vives les esperances del seu equip. A Suècia, Hampus Wanne amb nou gols ha estat el màxim golejador de Suècia i anomenat MVP del partit. L’altre suec culer, Jonathan Carlsbogard, ha marcat tres gols en els sis intents a porteria i ha contribuït amb tres assistències als seus companys.