Espanya, França i Suècia classificades per quarts

Tot i guanyar el seu partit, Croàcia no es classifica per lluitar per les medalles. Portugal perd i tampoc estarà als quarts

Montenegro 23 – Eslovènia 31

Eslovènia es va acomiadar del Campionat del Món donant una bona imatge en un torneig on només ha perdut contra França i Espanya. El fet que els eslovens no es juguessin res va fer que el seu seleccionador fes moltes rotacions i juguessin els menys habituals. Tot i això, els d'Eslovènia van sortir molt forts i de seguida van aconseguir distanciar-se en el marcador, i això els va permetre anar als vestidors amb una diferència clara (8-15). A la represa, els eslovens van mantenir el seu joc i van poder mantenir la diferència amb Montenegro i vèncer per vuit gols de diferència.

Blaz Janc va tenir descans després d’haver estat el jugador de camp que més minuts ha jugat per a la seva selecció. Així doncs, Domen Makuc va ser l’únic blaugrana que va participar però ho va fer de manera limitada i només ho va fer durant cinc minuts.

Brasil 37 – Islàndia 41

El Brasil es va acomiadar del Mundial amb una derrota davant d’Islàndia que necessitava la victòria i esperar el resultat d’Hongria per mirar de passar als quarts de final. El sud-americans ja estaven fora de la lluita de les medalles abans de començar el matx però van començar dominant al marcador i la prova és que van agafar avantatges que els van permetre acabar els primers 30 minuts amb una diferència a favor de quatre gols. Però després de passar pels vestidors, els nòrdics van anar superant al Brasil en intensitat defensiva i en encert fins donar-li la volta al marcador i acabar guanyant per quatre gols de diferència.

Thiagus Petrus va jugar 21 minuts on va aportar un gol a la seva selecció però aquesta vegada la seva aportació no va ser suficient per tal de sumar la victòria. El blaugrana arrossegava unes molèsties físiques que no van permetre’l ajudar més al seus companys.

Suècia 32 – Portugal 30

Amb Suècia ja classificada per jugar els quarts de final, Portugal era conscient que guanyant a l’actual campió d’Europa els hagués classificat per la disputa per les medalles. Malgrat que a la mitja part els lusitans anaven per davant al marcador gràcies a una bona defensa  i encert en atac, la segona part va ser una altra història. Els suecs recolzats pels seus aficionats van millorar en defensa i poc a poc van anar agafant la distància suficient per no haver de patir pel resultat. Tot i això, Portugal va lluitar fins el final i van deixar el marcador final en un ajustat 32-30.

Jonathan Carlsbogard va marcar dos gols en els 28 minuts que va estar en pista mentre que l’altre suec culer, Hampus Wanne, va jugar 30 minuts i no va poder marcar en cap dels llançaments que va provar. El pivot blaugrana Luis Frade va tornar a ser un dels jugadors destacats de la seva selecció i va dos gols a banda de ser un dels pilars en defensa de Portugal. Frade ha estat un dels jugadors amb millor rendiment en aquest campionat i s’ha convertit en una peça clau per al futur dels portuguesos de cara al futur.

Espanya 26 – França 28

Primera derrota d’Espanya en un partit intrascendental on el resultat era el de menys mercès a que tots dos equips ja estaven classificats i només havien de veure en quina posició. Els espanyols van sortir a per totes i can tenir lleugeres avantatges però França va mantenir-se ferma i van arribar a la mitja part amb empat a 13. A la segona part, el matx va seguir amb un guió semblant i Espanya va agafar diferències de fins a tres gols però els gals van millorar en defensa i el fet que el conjunt espanyol es passés més de nou minuts sense anotar va fer que França s’avancés en el marcador i acabés vencen per dos gols de diferència.

El representant blaugrana Gonzalo Pérez de Vargas només va participar en un xut de penal que no va poder aturar. Per la banda francesa, Dika Mem va reaparèixer després de recuperar-se de les seves molèsties físiques i va fer quatre gols, mentre que Ludovic Fàbregas va col·laborar amb dos gols i tres robatoris. Melvyn Richardson va sortir per substituir a Mem i va errar els dos llançaments a porteria.

Croàcia – Bahrain

Croàcia va fer el que havia de fer i va vèncer davant de Bahrain per 11 gols i havien d’esperar que Egipte vencés a Dinamarca per 12 gols. Però això no va succeir i els croats no podran lluitar per les medalles. La primera part del partit va ser complicada per als balcànics que no van poder desenvolupar el seu joc i només vencien per un gol (17-16). La xerrada del seu entrenador als vestidors va permetre una metamorfosi a Croàcia que va acabar guanyant per 11 però era una xifra massa curta per poder aspirar a passar als quarts. Egipte, ja classificada per quarts, va perdre de cinc i va esvair el somni de Croàcia.

Tot i marcar 43 gols, entre quatre jugadors croats van marcar 36 gols. Entre els destacats està el blaugrana Luka Cindric que en va fer vuit a més de sumar vuit assistències i un robatori en defensa. L’esforç del jugador culer no va ser suficient per passar als quarts de final del Campionat del Món i Croàcia torna cap a casa sense la possibilitat de lluitar per les medalles.