Tres classificades per als quarts de final

Espanya, França i Suècia, classificades per als quarts de final; Portugal, Brasil depenen d’elles mateixes mentre que Croàcia depen de Dinamarca. Eslovènia eliminada

Eslovènia 26 – Espanya 31

Espanya ja està classificada pels quarts de final després de vèncer a Eslovènia en un partit que ha estat igualat fins la mitja part. Però a la tornada dels vestidors, el combinat espanyol ha estat molt millor en defensa i ha estat la clau per dominar a un equip que només havia perdut amb França i de només dos gols. Amb aquesta derrota Eslovènia ja no podrà lluitar per les medalles atès a les seves dues derrotes davant Espanya i el combinat gal.

I per tercera vegada en aquest Campionat del Món, el porter Gonzalo Pérez de Vargas ha estat anomenat el millor jugador del xoc. El blaugrana ha estat fonamental en assegurar la plaça per disputar els quarts de final gràcies a les seves aturades. Per la seva banda, Blaz Janc ha estat també el millor dels eslovens i ha marcat cinc gols i una assistència i ha jugat pràcticament tot el partit. El màxim anotador d’Eslovènia ha estat un altre exblaugrana com Jure Dolenec. Domen Makuc ha tingut poca participació en el matx d’avui i en els nou minuts on ha participat només ha donat una assistència de gol.

Cap Verd 23 – Portugal 35

Portugal ha sumat una nova victòria al Campionat del Món després de vèncer davant de Cap Verd per 12 gols de diferència. La primera part ha estat molt igualada especialment per les imprecisions de tots dos equips i les errades tan en atac com en defensa. Però després de tornar dels vestidors, el partit ha canviat absolutament. Els portuguesos han aprofitat la seva superioritat i poc a poc s’han aprofitat dels errors dels africans per arribar a guanyar de fins a 15 gols.

Luis Frade ha tornat a ser decisiu per Portugal gràcies a la seva actuació. El pivot blaugrana ha sumat tres gols a porta buida aprofitant que els de Cap Verd jugaven sense porter per mirar d’obtenir avantatges en atac. A més, Frade ha tornat a ser una de les peces claus en defensa per al combinat lusità que no només ha permès que el rival marqués 11 gols als segons 30 minuts del partit.

Iran 29 – França 41

Després de la victòria d’Espanya davant d’Eslovènia, França ja estava classificada per als quarts de final sense encara haver de jugar el seu partit davant de l’Iran. Així doncs, per als francesos era important guanyar però sobretot per la diferència de gols. I els 12 gols de diferència final són la prova que els gals no es van perdre el partit de broma. Tot i que els primers minuts els va costar una mica desempallegar-se al marcador, la qualitat es va demostrar poc a poc i ja a la mitja part vencien per quatre gols. Els iranians no van poder aguantar el ritme a la segona part i el resultat final, és la evidència de la diferència de tots dos equips.

Melvyn Richardson va tornar a fer un bon partit tot i no jugar molts minuts. L’entrenador francès va decidir que els seus jugadors no acumulessin cap d’ells molts minuts i el lateral dret culer va fer cinc gols en els 26 minuts jugats. Per la seva banda, Ludovic Fàbregas va tornar a ser important al seu equip sumant dos gols i tres assistències. Dika Mem i l’exblaugrana Nikola Karabatic van ser els jugadors descartats del partit.

Brasil 25 – Hongria 28

Brasil no va poder endur-se la victòria i tot es decidirà en la última jornada de la Main Round del Campionat del Món. Hongria va sortir saben que necessitava la victòria si no volia veure’s eliminada abans d’hora i va anar a per totes. Tot i això, els brasilers van poder remuntar el desavantatge i dur el xoc empatat a la mitja part. A la segona part, va seguir el guió de la primera i els hongaresos van sortir molt forts que va fer que el Brasil hagués de tornar a remuntar. Malgrat els esforços, els sud-americans no van aconseguir-ho i van perdre per tres gols i s’ho hauran de jugar tot en l’última jornada.

El blaugrana Thiagus Petrus va ser una jornada més l’especialista defensiu del seu equip tot i que al Brasil també surt en accions ofensives de tant en tant. D’aquesta manera doncs, Petrus va sumar un altre gol als seus registres a banda d’afegir una assistència en atac en els 30 minuts que va estar a la pista.

Islàndia 30 – Suècia 35

Suècia és la tercera selecció classificada per als quarts de final després d’Espanya i França. Però davant dels Islandesos van patir molt per sumar una nova victòria. De fet, Islàndia va posar-se per davant i el joc dels suecs no era el que el seu entrenador desitjava. Un temps mort ho va canviar tot  i va permetre marxar als vestidors amb un gol de diferència a favor (16-17). La segona part va ser una altra història i els suecs van imposar el seu ritme i la seva qualitat va fer que sumessin una nova victòria i classificar-se per quarts de final.

Jonathan Carlsbogard va tornar a ser un dels jugadors referents de la selecció sueca. El lateral culer va marcar dos gols i va blocar un llançament dels islandesos en els 45 minuts que va participar. Per la seva banda, Hampus Wanne va tenir una participació reduïda i no va ajudar al seu equip com en les jornades anteriors.

Croàcia 34 – Bèlgica 26

Després de l’empat davant de Dinamarca a la jornada anterior, els croats només podien pensar en guanyar davant Bèlgica i fer-ho del major número de gols possible. Tot quedarà pendent de la darrera jornada a la Main Round per saber si jugaran o no als quarts de final. Han de vèncer en el seu partit davant de Bahrain i esperar que Dinamarca perdi davant de la classificada Egipte de l’exblaugrana Ali Zein.

Luka Cindric no va participar tant com en els darrers partits però va tenir una bona actuació davant dels belgues. El central blaugrana va marcar tres gols però va sumar a la seva estadística individual vuit assistències i un robatori per ajudar a la seva selecció a seguir somiant amb el miracle de la classificació per als quarts de final.