Gran primera jornada a la Main Round

Gran primera jornada a la Main Round

Quatre victòries i dos empats, el resum de la primera jornada de la Main Round

Iran 21 – Eslovènia 38

Tercera victòria en quatre partits dels eslovens, que avancen amb pas ferm en aquest campionat. Després de la decepció del campionat europeu de l’any passat, els eslovens no volen tornar a entrebancar-se i estan sent molt sòlids en cada partit. Davant de l’Iran, no van permetre’s cap mena de relaxació i van ser dominadors del partit des de bon inici i no van cedir durant la resta del matx per mirar d’aconseguir la màxima diferència al marcador. 

I un cop més, els dos blaugranes d’Eslovènia van estar entre els millors de la seva selecció. Blaz Janc va estar extraordinari al primer període trencant el partit mercès als seus ràpids contraatacs i va sumar cinc gols amb un 100% d’efectivitat en el llançament. Per la seva banda, Domen Makuc va ser el màxim golejador de la seva selecció amb sis gols que va fer que fos nomenat MVP del partit. Makuc està en una clara línia ascendent al campionat i és un dels jugadors més destacats a Eslovènia. 

Portugal 28 – Brasil 28

Gran partit el jugat entre totes dues seleccions que va finalitzar en un empat 'in extremis' sense temps al marcador quan el Brasil va anotar el penal per sumar un punt. El xoc va ser igualat durant els seixanta minuts i mai cap dels dos equips va poder marxar al marcador. D’aquesta manera, els avantatges eren mínims per cada equip i cap de les dues seleccions va poder escapar-se al marcador, o bé mantenir la suficient distància per endur-se la victòria. Però el punt sumat pels brasilers els va plaure molt, mentre que el punt perdut per Portugal va sonar a decepció. 

Luis Frade i els seus companys van estar a punt d’aconseguir els dos punts, però no va poder ser. El portuguès del Barça va tornar a ser el jugador de camp que més minuts va jugar però en aquesta ocasió no va poder anotar cap gol per al seu equip. Per la seva banda, Thiagus Petrus va tornar a ser important en els esquemes defensius dels brasilers i va fer un gol a porta buida després de recuperar la pilota en defensa. 

França 35 – Montenegro 24

França acumula quatre victòries en els quatre partits disputats fins al moment en derrotar clarament Montenegro per onze gols. Els francesos caminen amb pas ferm en aquest campionat i la victòria davant dels montenegrins així ho demostra. Tot i anar només per tres gols de diferència als vestidors, França va jugar una gran segona part tant en atac com en defensa per aconseguir la victòria final. El porter francès Vincent Gérard va ser nomenat MVP del partit després de les 13 aturades durant el matx. 

El jugador més destacat va ser Melvyn Richardson qui va marcar 10 gols en els 13 intents que va provar. Aquesta marca suposa la millor anotació del jugador francès del Barça amb la seva selecció i en un sol partit ha marcat més gols que en els tres anteriors. Ludovic Fàbregas va ajudar l’equip amb tres gols, mentre que Dika Mem no va jugar perquè arrossegava uns problemes físics. 

Suècia 37 – Hongria 28

Els nòrdics continuen sumant per victòries les seves participacions en aquest campionat i segueixen intractables. Aquesta vegada la víctima va ser Hongria a qui no va donar oportunitat de poder creure que podia vèncer en un xoc que a priori s’esperava més igualat. Els suecs van imposar un ritme de joc molt fort que va permetre agafar distàncies al marcador ben aviat i a la mitja part ja vencien per quatre gols (18-14). A la represa, el guió del joc va seguir la mateixa pauta i Suècia va sumar la quarta victòria al Campionat del Món. 

Per segon partit consecutiu, Hampus Wanne va estar entre els més destacats de la seva selecció i va convertir-se en el màxim anotador de Suècia amb nou gols, a més d’afegir una assistència de gol. De fet, va jugar tot el partit i va ser l’MVP final del xoc. L’altre suec del Barça, el lateral Jonathan Carlsbogard, va jugar pràcticament 40 minuts en atac i en defensa i a banda de sumar un gol va ajudar amb quatre assistències. 

Espanya 27 – Polònia 23

Espanya va tornar a guanyar i segueix invicte al Campionat del Món després de derrotar un dels amfitrions i eliminar-los per als quarts de final. Així i tot, els polonesos coneixedors de la importància per a ells del partit van donar el millor de si mateixos per mirar de guanyar i fins a la mitja part, semblava que ho podien aconseguir. El seleccionador espanyol va fer dos canvis que van resultar fonamentals per a la victòria final. El canvi defensiu del 5-1 al 6-0 va ser clau, a banda d'un canvi a la porteria on Rodrigo Corrales no havia tingut la seva millor nit. 

Així doncs, Gonzalo Pérez de Vargas va ser fonamental en la victòria espanyola gràcies a les seves aturades. Va fer que els polonesos es bloquegessin i no fossin capaços de trobar el camí del gol. A més, el porter blaugrana va aturar tres penals en moments decisius que va ajudar a sumar una nova victòria per a Espanya. 

Dinamarca 32 – Croàcia 32

Gran partit el disputat entre Dinamarca i Croàcia, que va acabar en empat i que va ser emocionant literalment fins a l’últim segon. Durant els 60 minuts del matx, la igualtat va ser la tònica i cap dels dos equips va donar la sensació que marxaria al marcador. Els avantatges eren mínims per cada equip i la defensa 5-1 proposada pels balcànics va provocar que els danesos tinguessin molts problemes per atacar-la, però quan a 12 segons per a la finalització del matx, la pilota estava en possessió de Dinamarca, tothom pensava que el resultat acabaria caient del costat danès. Però aquests van perdre la pilota i el blaugrana Luka Cindric va recuperar la pilota i va tenir un llançament per endur-se la victòria, però malauradament per a la selecció croata, el seu xut va tocar el pal de la selecció de Dinamarca. 

Cindric va ser un malson per a Dinamarca durant tot el matx, ja que a banda de dirigir el seu equip va aconseguir cinc gols i va donar vuit assistències als seus companys. Després de perdre a la jornada inaugural, Croàcia s’ha recuperat i és un dels equips que lluitaran per endur-se una medalla cap a casa.

Propers partits: 

Divendres 20 de gener a les 15.30 h: Eslovènia – Espanya 

Divendres 20 de gener a les 15.30 h: Cap Verd – Eslovènia 

Divendres 20 de gener a les 18 h: Iran – França 

Divendres 20 de gener a les 18 h: Brasil – Hongria 

Divendres 20 de gener a les 20.30 h: Islàndia – Suècia

Dissabte 21 de gener a les 18 h: Bèlgica – Croàcia 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut