Ple blaugrana per la Main Round

Tots els blaugranes es classifiquen per la següent fase del Mundial de seleccions

Després de la tercera jornada al Campionat del Món, aquests són els resultats dels jugadors blaugrana amb les seves respectives seleccions.

Eslovènia 31 – França 35

El matx entre Eslovènia i França tenia cinc jugadors blaugrana, tres de francesos i dos d’eslovens i el resultat final no tenia gaire importància, atès que tots dos equips ja estaven classificats per a la Main Round abans de jugar-se el xoc. Així i tot, el partit va ser molt emocionant i de gran nivell i la diferència dels quatre gols evidencia la igualtat a la pista. A la mitja part, els francesos van marxar amb una diferència de dos gols al vestidor (14-16) que van ampliar a la finalització del partit amb dos més, però el partit sempre va ser molt igualat.

França va tornar a donar descans a Dika Mem per afrontar amb garanties la part important del Mundial i, d’aquesta manera, només van participar Ludovic Fàbregas i Melvyn Richardson. El pivot va jugar 45 minuts, en què va marcar tres gols en sis intents mentre que Richardson va sumar dos gols en cinc xuts a porteria. Per la seva banda, Blaz Janc va jugar pràcticament tot el matx i va ser el jugador de camp que més minuts va acumular amb 51 minuts. En aquest temps va marcar tres gols i va donar una assistència. Domen Makuc va aportar dos gols, una assistència i un robatori en els 14 minuts damunt la pista.

Brasil 30 – Cap Verd 28

Amb el resultat del partit, totes dues seleccions es van classificar per la següent fase i lluitaran per ficar-se a la part final del quadre. El Brasil va haver de prémer les dents per tal d’assegurar-se aquesta victòria davant la selecció africana, la qual li va posar les coses molt complicades durant els 60 minuts. Malgrat anar tot el partit per davant, mai van poder agafar un clar avantatge per marxar en el marcador. Tot i això, els brasilers van ser els justos guanyadors del partit.

L’únic representant blaugrana a la selecció brasilera és Thiagus Petrus després de la lesió de Haniel Langaro, que es va trencar el tendó d’Aquil·les amb el Barça. L’especialista defensiu va participar en la faceta defensiva del Brasil i va ser un home clau al centre de la defensa sud-americana. A més, encara va tenir la possibilitat d’efectuar un llançament que va errar.

Uruguai 12 – Suècia 47

L'evident superioritat de Suècia davant de l’Uruguai va permetre al tècnic suec regular els minuts dels seus jugadors i evitar desgastos innecessaris. Si a la primera meitat l’equip sud-americà només havia marcat vuit gols (8-25), els segons 30 minuts es van fer eterns per a ells. Suècia va endossar un parcial de 4-22 demolidor que va permetre sumar els partits jugats per victòries.

Així doncs, Jonathan Carlsbogard només va participar en 10 minuts del partit i l’altre suec culer, Hampus Wanne, ho va fer exclusivament en una meitat. Això sí, l’extrem esquerre blaugrana va marcar 10 gols en els 11 llançaments que va provar i va ser el segon màxim anotador del seu equip només pel darrere d’Eric Johansson, que en va fer 11.

Portugal 27 – Hongria 20

Gran partit dels portuguesos, que van dominar des del principi fins al final de manera aclaparadora una Hongria que no va trobar cap solució per tal d’evitar la sagnia que estava patint. Portugal va ser un clar dominador del xoc tant a la primera com a la segona part i, tot i que va començar el torneig perdent, ha acabat com a primera de grup i classificant-se per disputar la Main Round.

Luis Frade va ser el jugador de camp que més minuts de joc va tenir amb 49 i va ser clau en atac, en què va fer tres gols a més de sumar un robatori en defensa. El pivot blaugrana és una peça fonamental en els esquemes de Portugal per la seva versatilitat en atac i la seva contundència en defensa que el fa ser un jugador molt important a la seva selecció malgrat la seva joventut.

Iran 22 – Espanya 35

Partit plàcid per a Espanya que va vèncer clarament l’Iran per tretze gols de diferència però que haurien pogut ser més si el tècnic espanyol no hagués controlat el minutatge dels seus deixebles. Amb aquesta victòria, els espanyols es classifiquen primers de grup i passen a la Main Round amb quatre punts i amb clares aspiracions d'entrar als partits per lluitar pel títol.

Si a la segona jornada davant de Xile Gonzalo Pérez de Vargas va descansar, davant de l’Iran va fer un recital a la porteria, on, a més, va ser escollit com a millor jugador del partit. El porter blaugrana va ser un mur infranquejable durant tot el xoc i els iranians van mirar de trobar escletxes per on poder marcar, però el de Toledo va demostrar que és un dels millors jugadors del món a la seva posició.

Croàcia 36 – Marroc 24

Croàcia va plantejar el partit entenent que eren superiors al Marroc i la realitat va ser molt diferent. No van entrar al partit de la manera adequada i sense esperar-ho els nord-africans van posar-se al davant al marcador per 9-4 al minut 14. Va ser llavors quan la qualitat dels croats es va fer evident i el partit va anar pel camí esperat. Ja a la mitja part vencien per dos gols (15-13) i al final la diferència va ser de 12. Els marroquins no van aguantar el nivell de joc i van començar a cometre errades que les van acabar pagant al final del partit.

El millor jugador del partit va ser el blaugrana Luka Cindric. El central croat va ser triat l’MVP del xoc després de marcar nou gols en els nou intents a porteria que va provar. Ell va ser el jugador que va fer jugar el seu equip i a banda de la seva faceta golejadora va donar quatre assistències.