Ple blaugrana al Mundial

Els 11 representants blaugrana vencen a la segona jornada del Mundial

Després de la segona jornada al Campionat del Món, aquests són els resultats dels jugadors blaugrana amb les seves respectives seleccions.

Portugal 32 – Corea 24

Primera victòria dels portuguesos al Mundial després de vèncer a Corea per vuit gols d'avantatge. Tot i que el marcador mostra una clara superioritat de Portugal, els lusitans van haver de treballar-se força el partit per tal d’endur-se la victòria final. Tot i que a la mitja part dominaven per tres gols, Corea no va defallir i va seguir jugant un bon handbol malgrat ser inferiors sobre el paper. El xoc va decidir-se als últims minuts del mateix amb un parcial de 7-0 per a Portugal que va acabar decidint l’enfrontament.

El pivot culer Luis Frade va tornar a tenir un gran protagonisme amb la seva selecció. Va jugar gairebé 30 minuts i va fer dos gols dels 32 del seu equip. A més, encara va tenir temps per sumar dues assistències i robar una pilota. L’esforç defensiu de Frade és una de les qualitats que Portugal aprofita i en treu profit per als seus enfrontaments de la mateixa manera que Carlos Ortega ho fa al Barça.

França 41 – Aràbia Saudita 23

Després de la victòria ajustada a la primera jornada del Mundial, França tenia clar que davant l’Aràbia Saudita havien de demostrar el potencial que acumula la selecció campiona olímpica. I així va passar malgrat que a mitjans del primer període la diferència era només de dos gols (12-10). A partir d’aquell moment, els francesos van prémer el peu de l’accelerador i ja van situar la diferència abans d’anar als vestidors en deu gols (24-14). La represa va continuar per la mateixa línia i van acabar vencent per 18 gols.

El seleccionador francès Guillaume Gille sabia de la diferència entre tots dos equips i va decidir que Dika Mem descansés en aquest enfrontament. El seu substitut a la selecció i al Barça, Melvyn Richardson, va quallar un bon partit marcant dos gols en els quatre intents a porteria però va donar cinc assistències. Per la seva banda, Ludovic Fàbregas va marcar els quatre xuts que va provar a porteria a més d’ajudar en tasques defensives en la mitja hora que va jugar.

Brasil 35 – Uruguai 24

Brasil es va emportar el derbi sud-americà i va vèncer amb comoditat a l’Uruguai per 11 gols de diferència. Tot i començar molt igualats el xoc, a poc a poc els brasilers van anar agafant un lleuger avantatge que al final del primer període va acabar amb nou gols, tot i que la diferència al camp no va ser tanta fins al darrers minuts del període. A la represa, el Brasil va saber mantenir el ritme de joc i va acabar superant l’Uruguai a la segona jornada del Mundial.

El blaugrana Thiagus Petrus va tornar a tenir els minuts limitats però va ser fonamental en tasques defensives per al Brasil. A més, encara va tenir temps de fer un llançament tot i que no va poder anotar.

Polònia 23 – Eslovènia 32

Eslovènia no volia que els passés el mateix que el passat campionat europeu i va sortir al camp decidit a aconseguir la classificació per a la Main Round. I va derrotar clarament Polònia per nou gols de diferència en un xoc que van dominar des de l’inici d'aquest. En cap moment van permetre que els locals, amb l'escalf del seu públic, retallessin la diferència al marcador.

Blaz Janc va ser el jugador més destacat de la seva selecció i va jugar pràcticament tot el partit. L’extrem dret del Barça va marcar cinc gols i només va errar un llançament. A més va aportar tres assistències i dos robatoris en defensa. Per la seva banda, l’altre blaugrana que juga amb Eslovènia, el central Domen Makuc no va tenir cap participació al partit.

Suècia 34 – Cap Verd 27

Partit plàcid per als nòrdics que van superar clarament Cap Verd per set gols en un partit controlat des de bon inici davant dels seus aficionats. A la mitja part, els suecs ja dominaven per 11 gols (19-8) gràcies a la bona defensa i a l’encert en els seus llançaments. Amb una diferència clara al marcador, l’entrenador suec va rotar tots els seus jugadors mirant que no acumulessin molts minuts. Així doncs, malgrat marcar 19 gols a la segona part, el conjunt africà mai va tenir la sensació de fer por als actuals campions europeus.

Hampus Wanne que només va jugar a la primera part, va marcar cinc gols i va ser el líder anotador del seu equip. L’altre blaugrana de la selecció sueca, Jonathan Carlsbogard, va jugar prop de 40 minuts i va marcar quatre gols, i va errar únicament un dels xuts que va intentar. A més, va sumar cinc assistències i va robar dues pilotes.

Espanya 34 – Xile 26

Espanya va sumar una nova victòria, aquesta vegada davant de Xile. Després de patir davant de Montenegro en el partit inaugural, els homes de Jordi Ribera tenien en ment començar bé des de l’inici. Tot i que els sud-americans van començar fort, Espanya va marxar del marcador cap a la meitat de la primera part, però Xile va seguir remant fins a arribar a la finalització del primer període i va perdre només per tres gols. A la represa, la millor qualitat dels espanyols va permetre que la diferència final fos de vuit gols.

El representant blaugrana al Mundial, el porter Gonzalo Pérez de Vargas, només va participar en la segona victòria dels espanyols per mirar de parar un penal. Les rotacions a la porteria van fer que Rodrigo Corrales fos l’escollit per jugar davant de Xile.

Croàcia 40 – Estats Units 22

La selecció croata va sumar la primera victòria al Mundial en derrotar als Estats Units i es recuperen de la derrota en la jornada inaugural. Els balcànics van ser molt superiors a una selecció poc acostumada a aquestes cites i van dominar el matx des de l’inici. A la mitja part, ja doblaven els nord-americans (20-10), i en els segons 30 minuts no van afluixar i van mantenir el ritme per sumar dos punts i mirar d’obtenir el millor marge de gols possible.

Luka Cindric va ser protagonista a Croàcia i això va permetre que el central blaugrana jugués 34 minuts i fos un dels líders del seu equip. D’aquesta manera, Cindric va fer quatre gols en cinc intents però va assistir els seus companys en cinc ocasions, sent el líder d’assistències de Croàcia davant dels Estats Units.