Inici dispar a la primera jornada

França, Suècia, Eslovènia i Espanya guanyen el partit inaugural, mentre que el Brasil, Portugal i Croàcia perden

Després de la primera jornada al Campionat del Món, aquests són els resultats dels jugadors blaugrana amb les seves respectives seleccions.

França 26 – Polònia 24

França va jugar el partit inaugural del Campionat davant de Polònia davant del seu públic i va endur-se una victòria treballada per dos gols. Els francesos, campions en sis ocasions, van patir més del que es podia preveure en un principi però tot i no patir per la victòria, no van poder marxar en el marcador i el xoc no va decidir-se fins als minuts finals.

Dika Mem va ser l’autor de quatre gols del seu equip, mentre que Ludo Fàbregas en va fer tres. Tots dos jugadors van jugar uns 45 minuts de joc i l’altre culer francès, Melvyn Richardson, va sortir com a relleu del seu company d’equip Mem, i va donar descans al lateral dret blaugrana.

Aràbia Saudita 19 – Eslovènia 33

El partit inaugural dels eslovens va ser molt plàcid i els balcànics van vèncer amb comoditat a l’Aràbia Saudita per 14 gols de diferència. L’evident superioritat d’Eslovènia es va fer palesa ja a la finalització dels primers 30 minuts de joc quan doblaven en el marcador la selecció asiàtica (8-16). La segona part va seguir la mateixa línia i els eslovens van continuar en la seva línia de joc i van poder encara ampliar més el seu avantatge.

Blaz Janc va ser el jugador més destacat de la seva selecció amb sis gols i només va errar un llançament dels set que va intentar. Tot i ser el jugador del seu equip amb més minuts jugats, només va estar-se al camp 40 minuts mentre que l’altre eslovè del Barça, el central Domen Makuc, va marcar dos gols en els cinc intents de gols i va jugar gairebé 30 minuts.

Suècia 26 – Brasil 18

L’altra selecció amfitriona d’aquest Campionat del Món, Suècia, va sumar la primera victòria en vèncer fàcilment al Brasil davant del seu públic. La primera part va ser igualada i els dos equips van marxar al vestidor amb només un parcial d'11-9 a favor del conjunt local. Però a la represa els suecs van dominar clarament en el joc i van derrotar el Brasil per una diferència de vuit gols.

Hampus Wanne només va jugar una part i en els 30 minuts en què va participar va marcar un gol en els dos llançaments que va intentar. Per la seva banda, Jonathan Carlsbogard va participar activament en el partit i va ser el protagonista de dos gols. Al Brasil, Thiagus Petrus no va poder fer res per ajudar el seu equip i malgrat ser un dels pilars defensius de la selecció brasilera, l’equip va endur-se la primera derrota del campionat.

Islàndia 30 – Portugal 26

La Portugal de Luis Frade no va poder aguantar el ritme dels nòrdics i no va poder sumar la primera victòria a Suècia. Els portuguesos van marxar als vestidors amb un empat a 15 que feia pensar que podrien sumar alguna cosa positiva en aquest torneig. Però els segons trenta minuts del xoc, no van poder estar al nivell i l’escàs encert ofensiu va fer que s’emportessin la primera derrota.

Luis Frade va jugar en atac i defensa però no va tenir moltes possibilitats de sumar per al seu equip. Només va poder marcar un gol dels dos intents a l’hora de batre el porter rival i ell i els seus companys van sumar la primera derrota al Campionat del Món 2023.

Espanya 30 – Montenegro 25

L’actual subcampió europeu va sumar el primer triomf a Polònia després de vèncer a Montenegro que al passat Campionat d’Europa va ser la sorpresa del torneig. Els homes de Jordi Ribera van estar molt consistents durant tot el matx i sense tenir un partit brillant no van patir en cap moment davant de la secció balcànica.

Gonzalo Pérez de Vargas, capità del Barça i de la selecció, va ser un referent al partit. Va quallar un bon partit defensivament i va donar la suficient tranquil·litat als seus companys per tal d'anar sumant a poc a poc. A més, encara va tenir temps per marcar un gol aprofitant que la porteria estava buida.

Egipte 31 – Croàcia 22

Dura derrota de la Croàcia de Luka Cindric davant d’Egipte en el partit inaugural de tots dos equips al Mundial. Els croats es van veure sorpresos pel joc dels nord-africans que des del primer minut de partit van dominar el marcador amb un Ali Zein, l’exblaugrana que ara milita al Dinamo de Bucarest, com el jugador més perillós dels egipcis. De fet, Zein va ser el màxim golejador del seu equip amb cinc gols.

Luka Cindric només va jugar vuit minuts i mig i no va poder ajudar el seu equip en cap faceta del joc. Els prop de 4.000 seguidors croats que s’havien desplaçat fins a Suècia van sortir molt decebuts pel resultat però ja pensant en el partit que els haurà d’enfrontar a la segona jornada davant dels Estats Units.