Barça - Kielce: Victòria en l’estrena europea al Palau (32-28)

Els blaugranes s’han imposat en el primer partit de la Champions League a casa amb un gran Nielsen sota pals i un efectiu Fàbregras

El Barça d'handbol ha superat el Lomza Industria Kielce polonès en el que ha estat la reedició de l’última final de la competició europea, davant els 3.504 aficionats que han assistit al Palau Blaugrana. El partit ha estat marcat per la igualtat i la gran intensitat que els dos equips han mostrat, però el Barça, amb un gran Nielsen, especialment en el primer temps, i una bona efectivitat ofensiva ha dominat el joc durant tot el duel.

Els de Carlos Ortega, d’aquesta manera, han sumat la segona victòria de la Champions en les dues jornades disputades i es mantenen a dalt de la classificació. Ludovic Fàbregas, amb sis gols, ha estat escollit el millor jugador del partit.

Aprofiten el mur Nielsen

L’inici de partit no ha estat positiu per als blaugranes. Les primeres accions han acabat amb un 0-2 en contra, però els homes de Carlos Ortega han reaccionat en els següents minuts amb solidesa defensiva i eficàcia de cara porteria. D’aquesta manera el Barça s’ha posat per davant (3-2, min 4) per passar a marcar el temps del partit.

Els dos conjunts han mostrat una gran intensitat i en cada acció s’ha notat les ganes dels dos equips per imposar el seu joc. El protagonista, però, ha estat el danès Nielsen. El porter blaugrana ha estat un mur a la porteria, amb 10 aturades en el primer temps que han desesperat l’atac del polonesos, amb Sicko al capdavant. Un dels homes que millor ha aprofitat la bona actuació de Nielsen ha estat el blaugrana Dika Mem, que ha trobat porteria en quatre ocasions, però, sobretot, ha destacat per repartir bones assistències a un inspirat Ludovic Fàbregas, que ha fet un 5/5.

El màxim avantatge al marcador ha arribat al minut 29 quan N’Guessan ha aprofitat la desena aturada de Nielsen per col·locar el +5 (18-13) al descans.

El Barça frena la reacció del Kielce

El partit s’ha reprès amb la mateixa dinàmica i Nielsen ha aturat el primer atac dels polonesos. En aquest cas, el Barça no ha pogut augmentar el seu avantatge i ha vist com, en les següents accions, el Kielce s’ha apropat en el marcador (19-17, min 40) després d'uns minuts de desencert.

A més, l’ambició i la pujada d’intensitat defensiva dels visitants els ha apropat encara més al minut 43, quan han aconseguit el 21-20. Malgrat tot, Blaz Janc i Luis Frade ho han frenat amb dos gols (23-20, min 45).

A partir d'aquí, els blaugranes han aprofitat l’encert ofensiu i han aconseguit ampliar la diferència (+5, 25-20). L'entrada de Gonzalo Pérez de Vargas també ha ajudat a mantenir el Barça per davant en l'electrònic i el Barça s’ha trobat en l’últim minut de joc amb un Palau entregat i amb un +3 (31-28) que Wanne s’ha encarregat de convertir en +4 per fer el 32-28 final.

Fitxa Tècnica

Barça, 32

Kielce, 28

Barça: Nielsen (-), Aleix Gómez (5), Mem (5), Thiagus Petrus (-), N’Guessan (4), Wanne (3), Fàbregas (6) – set incial - Gonzalo Pérez de Vargas (ps), Janc (1), Carlsbogard (-), Richardson (3), Ariño (-), Langaro (1), Cindric (3), Frade (1), Makuc (-).

Kielce: Wolff (-), Kounkoud (2), Sicko (4), Alex Dujshebaev (4), Karalek (2), Nahí (1), Karacic (3) – set inicial - Kornecki (ps), Daniel Dujshebaev (4), Olejniczak (-), Sánchez-Migallón (1), Tournat (-), Moryto (6), Remili (1), Wiaderny (-), Thrastarson (-).

Parcials: 3-3; 6-6; 9-9; 13-11; 16-13; 18-13 (descans); 19-14; 20-18; 22-20; 26-23; 28-25; 32-28 (final).

Àrbitres: Mirza Kurtagic, Mattias Wetterwik.