Barça - Aalborg: Retorn victoriós (42-33)

Els de Xavi Pascual, després de 10 dies de confinament preventiu, han tornat a competir, i ho han fet amb un ritme altíssim que permet liderar el grup en solitari

10 dies de confinament preventiu després, el Barça d’handbol ha tornat a competir. I ho ha fet com si res hagués passat, perquè ha derrotat amb contundència l’Aalborg (42-33). No només pel resultat, sinó també per la intensitat i el ritme. I és que els de Xavi Pascual han imprès un joc frenètic, de vertigen, que l’equip danès ha pogut seguir en certs moments del partit però que ha acabat afavorint més els blaugrana.

En una nova victòria coral, Dika Mem i Blaz Janc han estat els màxims golejadors (6) d’un partit que deixa el Barça líder en solitari del seu grup de la Champions, amb 10 punts, un més que el Veszprém, que ha empatat contra el Kiel.

Malgrat la marató de partits que es presenta, amb tres partits en tres dies, el Barça no ha volgut pensar en els enfrontaments de demà i de demà passat i ha sortit amb moltes ganes des de l’inici. L’alt ritme i l’encert ofensiu local s’ha mantingut en pràcticament tot moment i els 42 gols contra el tercer classificat del grup han estat la prova que aquest confinament no ha afectat l’estat físic dels blaugrana.

L’Aalborg ha aguantat bé l’inici elèctric i, tot i que els blaugrana sempre han anat per davant, les distàncies s’han mantingut properes (8-5, min 11). Quan les defenses han augmentat el seu nivell, les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas han començat a marcar diferències (16-10, min 23), però l’equip danès no ha baixat els braços.

Perquè quan semblava que el Barça s’escapava, un temps mort ha provocat un cop de timó. Amb una defensa 5-1 i un atac sense porter, l’Aalborg ha pogut enviar el partit al descans amb un 20-18.

Premen l’accelerador

Una estratègia que ha seguit a la represa, però que aquest cop no li ha sortit bé (24-18, min 35) El parcial de 4-0 ha donat tranquil·litat el Barça que, a poc a poc, ha anat incrementant les distàncies (31-25, min 44). L’alt ritme, novament, ha afavorit els blaugrana, que han acabat de sentenciar amb un parcial de 5-1 (36-26, min 49).

No s’ha aturat aquí, perquè la barrera dels 10 gols s’ha superat després d’un parcial de 6-0 amb gols de Sorhaindo i Cindric (37-26, min 51). El resultat final (42-33) permet al Barça sumar una victòria important en el retorn de la competició. Ara, aquest divendres (16 hores), també al Palau Blaugrana, els culers rebran el Benidorm en el duel ajornat de la jornada 10 de la Lliga Sacyr ASOBAL. I només acabar el partit, es desplaçaran a l’aeroport per viatjar a Pontevedra, on el dissabte a les 17 hores s’enfrontarà el Dicsa Modular Cisne en la jornada 11.

LA FITXA

Barça, 42
Aalborg, 33

Barça: Pérez de Vargas (1), Mortensen (5), Blaz Janc (6), Thiagus Petrus (1), Dika Mem (6), Pálmarsson (5), Frade (2) –set inicial- Möller (ps), Entrerríos (1), Sorhaindo (2), Ariño (1), N’Guessan (3), Aleix Gómez (1), Cindric (5), Fabregas (3), Dolenec (-).

Aalborg: Gade, Samuelsson (3), Sandell (1), Saugstrup Jensen, Claar (3), Christensen (6), Juul Lassen (5) –set inicial- Barthold (5), Jakobsen (3), Marcher (3), Andreas Jensen (3), Christiansen (1), Mollgaard.

Parcials: 4-3, 7-5, 10-6, 13-8, 17-13, 20-18 (descans), 24-19, 28-23, 32-26, 36-26, 40-28, 42-33 (final)

Àrbitres: Duarte Santos, Ricardo Fonseca.