Barça – MOL-Pick Szeged: Triomf agònic per tancar la fase de grups (30-28)

Els culers aconsegueixen la 13a victòria consecutiva a la Champions (nou rècord històric) en un final d'infart

Victòria molt treballada del Barça davant el MOL-Pick Szeged (30-28) en un duel trepidant fins al darrer sospir. Els culers perdien de dos gols a falta de cinc minuts, però una gran reacció amb un parcial de 4-0 ha acabat donant un triomf agònic per tancar de la millor manera la fase de grups: tretzena victòria consecutiva (rècord històric a la Champions) i es manté la ratxa invicte al Palau a Europa (des del desembre del 2015).

El conjunt hongarès era fins ara l'únic equip que havia estat capaç de vèncer els culers aquesta temporada després del triomf a la primera jornada de la fase de grups de la Champions, però aquest cop els de Xavi Pascual s'han endut el triomf. La part negativa de la nit ha estat la lesió de Dika Mem, que té una contractura al bessó de la cama dreta i és dubte per a la Copa del Rei.

Inici advers

El primer temps, però, ha començat de manera molt igualada, amb cap dels dos conjunts sent capaç de dominar amb claredat l'altre. Dues dianes de Dolenec i N'Guessan han situat el Barça dos gols amunt per primera i única vegada en tot el primer període (7-5, minut 15), però els visitants han reaccionat a la perfecció per tornar a igualar-ho tot, amb un gran Alilovic sota els pals. Un bon parcial dels hongaresos a les acaballes de la primera part els ha situat tres gols amunt (11-14), però una diana sobre la botzina de Cindric ha col·locat el Barça a només dos gols, per marxar al descans amb 13-15 al marcador.

Ja a la segona part, tot i que els barcelonistes ja estaven classificats com a primers de grup, no han volgut trencar la ratxa d'imbatibilitat al Palau a la Champions i han tret l'orgull per acabar remuntant el partit. Un parcial de 3-0 col·locava l'empat a 17 en el marcador, però l'estira-i-arronsa s'ha seguit mantenint, amb cap equip sent capaç de situar-se dos gols per sobre a l'electrònic.

Reacció d'orgull

Quan faltaven cinc minuts, els visitants manaven per 26-28. Aleshores, però, els culers han aconseguit una espectacular remuntada per acabar emportant-se un triomf agònic. Un parcial de 4-0 amb gols de Dolenec (2), Fabregas i Entrerríos ha acabat capgirant el marcador i el triomf s'ha quedat al Palau. Victòria i rècord de victòries consecutives, amb què se supera la marca del 2011 i 2012. Finalment, el MOL-Pick Szeged serà tercer.

Barça, 30
MOL-Pick Szeged,
28

Barça: Möller (-), Víctor Tomàs (2), Mem (1), Fabregas (4), Cindric (7), Pálmarsson (2), Ariño (1) -set inicial- Gonzalo Pérez de Vargas (-), Dolenec (7), Thiagus Petrus (-), Raúl Entrerríos (3), Aleix Gómez (-), Sorhaindo (-), Andersson (-), N' Guessan (2) i Mortensen (1).
MOL-Pick Szeged: Alilovic (1), Sostaric (1), Maqueda (5), Banhidi (3), Bombac (2), Henigman (1), Kallman (-), -set inicial- Mikler (-), Bodó (7), Gaber (-), Cañellas (1), Radivojevic (1), Sigurmannsson (4p) i Kasaprek (2).
Parcials: 2-2 / 5-4 / 7-5 / 7-8 / 11-11 / 13-15 (descans) 17-17 / 20-20 / 22-22 / 26-26 / 26-28 / 30-28 (final)
Àrbitres: Bojan Lah i David Sok
Assistència: 3.658 espectadors al Palau Blaugrana