L’Aalborg Handbold, un rival en creixement

L’Aalborg Handbold, un rival en creixement

En els dos precedents a Dinamarca, fa quatre i cinc temporades, el Barça va aconseguir dues victòries clares, però el conjunt danès ha fet un pas endavant aquest curs i suma quatre victòries en sis partits

Els precedents de les visites del Barça a Aalborg podrien fer pensar a algú que el partit d’aquest diumenge (16:50 hores, Esport3) pot ser assequible per als blaugranes, però els resultats i la classificació del conjunt danès diuen tot el contrari. L’Aalborg Handbold, que aquest curs disputa la Lliga de Campions per cinquena vegada en la seva història, és el quart classificat del grup A, amb només dos punts menys que el Barça (10).

El duel al Jutlander Bank Arena d’Aalborg posarà el joc el liderat del grup A, ja que si el Barça aconsegueix la victòria recuperarà la primera posició gràcies al goal-average amb el PSG, que ja va sumar els dos punts de la setena jornada en guanyar a Flensburg (29-30). En cas de triomf local, l’Aalborg igualaria a punts amb els blaugranes i se situaria, encara més, en la part alta del grup.

Dos precedents victoriosos

El Barça ha jugat en dues ocasions a Aalborg, però ja fa cinc anys que no s’hi enfronta. Els precedents es remunten a les temporades 2013/14 i 2014/15, en ambdós casos als vuitens de final. De fet, són les dues úniques vegades que l’Aalborg s’ha classificat per a les fases eliminatòries de la màxima competició europea. El curs 2013/14 el Barça es va imposar per 22-29, i en la tornada va segellar l’accés a quarts repetint triomf al Palau (31-20). Però el resultat més cridaner va arribar la temporada següent. Danesos i catalans es tornaven a enfrontar als vuitens de final, i l’anada a Aalborg va acabar amb victòria culer d’escàndol. L’11-31 final va reflectir el gran partit dels homes de Xavi Pascual, sobretot en defensa, i va deixar encarrilada la classificació, que va quedar segellada al Palau (29-22).

De poca referència poden servir aquests dos precedents, ja que el campió danès ha fet un pas endavant, tal com ha demostrat en les primeres jornades de la fase de grups. Fins al moment ha sumat quatre victòries, entre les que destaca l’aconseguida contra el Flensburg-Handewitt (31-28). Les dues derrotes han estat contra el Pick-Szeged (28-35) i el PSG (37-24). El Barça, doncs, haurà d’oferir la seva millor versió per mantenir-se al capdavant del grup A de la Champions League.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut