PRÈVIA: El Sevilla – Barça de Copa

PRÈVIA: El Sevilla – Barça de Copa

(21.30h, TV3, GOL i La 1) Els quarts de final de la Copa del Rei arrenquen al Sánchez-Pizjuán, amb l’absència de Messi i Sergio, però amb la novetat de Kevin-Prince Boateng

Sevilla-Barça. Un duel gairebé inèdit en els quarts de final de l’actual Copa del Rei, però un enfrontament que acostuma a enregistra gols. Així doncs, l’espectacle està garantit en aquesta anada de l’eliminatòria que arrenca aquest dimecres al Sánchez-Pizjuán (21.30h, TV3, GOL i La 1), un estadi sempre en ebullició però que els homes d’Ernesto Valverde intentaran apaivagar. Ho faran amb novetats, com la de la darrera incorporació del FC Barcelona: un Kevin-Prince Boateng que es pot estrenar com a blaugrana poques hores després d’anunciar-se la seva arribada fins al final de temporada.

De raons per seguir el duel, doncs, no en falten, però te’n proposem més. Són aquestes:

Balanç blaugrana optimista

L’actual format de Copa ha viscut cinc duels entre el Barça i el Sevilla. Un de setzens, un de vuitens, un de quarts i dues finals (2016 i 2018, amb triomf culer). En total, el Barça acumula cap derrota culer com a visitants, amb dues victòries i un empat a Sevilla.

En general, però, l’únic precedent contra el Sevilla de Machín és el partit d’aquesta temporada a la Lliga que es va jugar al Camp Nou. El resultat, un 4-2 a favor dels de Valverde.

Jugadors de la Masia al Sevilla

El conjunt de Nervión té a les seves files Sergi Gómez, Munir, Nolito i Aleix Vidal, quatre futbolistes que han passat pel planter del FC Barcelona. Munir i Nolito, però, no podran jugar aquest duel per lesió. Per la seva part, tres actuals jugadors blaugranes també han vestit els colors del Sevilla: Lenglet, Rakitic i Denis Suárez.

Un duel en el qual se celebren gols

Només un dels 26 partits de Copa entre Sevilla i Barça s’ha quedat amb un 0-0 a l’electrònic. Va ser el curs 2007/08, quan el matx de tornada dels vuitens va acabar sense gols.

El Sevilla, un rival en forma

Màxim golejador: Ben Yedder (9 gols). Malgrat tot, a la Copa el màxim golejador és André Silva amb dues dianes.
Entrenador: Pablo Machín.
Camí a l’actual Copa: Ha eliminat Villanovense i Athletic Club.

La convocatòria de Valverde

La novetat en la convocatòria és Kevin-Prince Boateng, la darrera incorporació del FC Barcelona en aquest mercat d’hivern. Ja amb el transfer, és un dels 18 convocats de Valverde. Sense Messi, Sergio, Samper i Denis Suárez, per decisió tècnica, Murillo, per sanció, i Dembélé, Umtiti i Rafinha, per lesió, la convocatòria la formen: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Coutinho, Arthur, Suárez, Cillessen, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, Prince, S. Roberto, Aleñá, Vidal, Vermaelen, Riqui Puig i O. Busquets.

Així doncs, pot ser la primera oportunitat per veure en acció el nou fitxatge del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut