Els dos últims precedents amb el Sevilla, dues finals

Les dues darreres vegades que tots dos equips s’han vist les cares a la Copa, el FC Barcelona va acabar aixecant el títol

Els duels entre el FC Barcelona i el Sevilla sempre venen carregats d’emoció i espectacle. Culers i sevillistes es veuran les cares aquest dimecres (21.30 hores) al Sánchez Pizjuán en el partit d’anada dels quarts de final de la Copa del Rei. Curiosament, els dos darrers cops que els dos conjunts s’han enfrontat a la Copa ha estat en dues finals. I totes dues van acabar bé per als interessos culers: 2-0 a la final del 2016 i un contundent 0-5 a la final del curs passat.

A l’edició de la campanya 2015/16, els culers –dirigits llavors per Luis Enrique– van superar el Sevilla en una final trepidant al Vicente Calderón que es va acabar decidint a la pròrroga. Els barcelonistes van haver de remar a contracorrent, ja que als 36 minuts de joc Javier Mascherano va ser expulsat. Els culers, amb un jugador menys, van patir també la lesió de Luis Suárez, que va haver de ser substituït al minut 56. Tot i així, i després del 0-0 al final dels 90 minuts, Jordi Alba (minut 97) i Neymar Jr (minut 122) van acabar donant la victòria al Barça.

Dos anys després, la temporada 2017/18 els camins de Barça i Sevilla van tornar a creuar-se a la Copa i de nou en una final, aquest cop al Wanda Metropolitano. Els homes de Valverde no van donar opció als andalusos i van golejar (0-5) per aconseguir la quarta Copa del Rei consecutiva i la 30a de la història del Club. Els gols de Luis Suárez (2), Leo Messi, Iniesta i Coutinho van derrotar el Sevilla en una autèntica exhibició blaugrana.

En total, els dos equips s’han vist les cares a la Copa fins en 14 ocasions: dues finals, unes semifinals, tres quarts de final i vuit cops als vuitens. El balanç és força favorable als culers, amb 10 victòries per quatre del Sevilla, amb 58 gols a favor del Barça i 30 en contra.

Tot i així, la final del curs passat no és l’última que han disputat els dos conjunts. A l’agost, els barcelonistes van vèncer els de Machín a la final de la Supercopa d’Espanya per 1-2, remuntant el gol inicial de Sarabia. Primer Piqué i després Dembélé, amb un espectacular llançament, juntament amb Ter Stegen aturant un penal al darrer minut, van remuntar el matx per acabar donant el primer títol de la temporada al Barça.