30 anys del debut d’Ernesto Valverde amb el primer equip del FC Barcelona

El 9 de novembre del 1988 l’actual tècnic s’estrenava com a culer a la ciutat de Poznan, en un duel corresponent a la tornada dels vuitens de la Recopa que va acabar als penals

Es compleixen 30 anys del debut com a jugador del Barça d’Ernesto Valverde. Es va produir el 9 de novembre del 1988 a la ciutat polonesa de Poznan, en el duel corresponent a la tornada dels vuitens de final de la Recopa d’Europa. Va ser un debut que va tenir de tot. Una curiosa història que mereix ser recuperada.

Després de l’1-1 de l’anada al Camp Nou, el conjunt de Johan Cruyff –era la primera temporada de l’holandès a la banqueta culer- viatjava a Polònia obligat a marcar i assolir un empat amb gols o una victòria que el classifiqués per a la següent fase. Entre els 17 futbolistes desplaçats es trobava un que encara no havia jugat cap minut amb el Barça: Ernesto Valverde.

Debut, groga, pròrroga i penals

En principi, ell havia de ser el futbolista descartat per l’holandès (llavors només entraven 16 jugadors a la convocatòria). Però un entrenament previ exigent el dia anterior i rebre un especial dorsal ‘14’ hores abans del partit van fer saber a Valverde que aquell seria el dia del seu debut.

L’extremeny va saltar al camp al minut 77, amb 1-1 al marcador -abans havia marcat Robert pel Barça-, resultat que acabaria conduint el partit a la pròrroga. I, més endavant, a la loteria de la tanda de penals. Valverde havia rebut una groga només entrar al camp. Per acabar de tancar un debut d’allò més curiós, seria un dels homes que es dirigiria als onze metres. Marcaria i ajudaria al Barça a classificar-se per als quarts d’una Recopa que acabaria guanyant a Berna.