Reial Societat - Barça: Reacció per enlluernar Anoeta (1-2)

Reial Societat - Barça: Reacció per enlluernar Anoeta (1-2)

Suárez i Dembélé donen la volta al marcador advers en un partit disputat en un escenari remodelat, però que ha viscut vells costums

Camp renovat, victòria blaugrana. Els homes d’Ernesto Valverde, en un terreny històricament difícil pels culers, s’han endut el triomf (1-2) després de l’aturada de seleccions. I ja van dos anys seguits guanyant a Anoeta. Suárez i Dembélé han apagat les ombres blaugranes en l’electrònic. La lluminositat del Barça en el partit ha arribat després de capgirar l’1-0 advers. D’aquesta manera, quan es porten quatre jornades de lliga, el Barça es manté invicte: quatre victòries en quatre partits. 

Ernesto Valverde ha presentat variacions en l’alineació. Amb un mig del camp insòlit aquest curs, S. Roberto, Rafinha i Rakitic, el Barça ha sortit a dominar l’esfèric i el partit. Però, el futbol sempre presenta sol i ombres. I en la primera aproximació de la Reial Societat a l’àrea de Ter Stegen, l’1-0 ha pujat a l’electrònic. Aritz Elustondo ha estat l’autor de la diana. El gol local ha sorprès, perquè no s’esperava. A partir d’aquest moment, al mig del camp blaugrana li ha costat trenar jugades amb l’atac.

Amb el suport de la pilota, el Barça ha buscat la lluminositat del gol. El bagatge ofensiu dels blaugranes s’ha concentrat en Gerard Piqué. El central culer, en dues jugades de córner, ha tallat la respiració del públic local -més ficat en el joc després del nou aspecte d’Anoeta. Sense la pista d’atletisme i sense la diana culer, els txuri-urdins han marxat al descans amb l’aire de l’1-0 favorable.

Remuntada blaugrana

L’esfèric ha continuat sent blaugrana en la segona meitat, ja amb Coutinho i Sergio al mig del camp. Però el ball d’ocasions ha enlluernat el partit. La Reial Societat hauria pogut sentenciar al contraatac, però Ter Stegen, amb dues aturades, ha impulsat el Barça a la remuntada. Suárez i Dembélé, en dos minuts, han capgirat l’electrònic. La pilota aturada ha aportat la claror blaugrana en el marcador. Camp renovat, però vells costums –rememorades no solament per l’electricitat del partit, sinó també per l’homenatge de blanc-i-blaus i blaugranes a Agirretxe, realitzat abans del matx. Anoeta sempre deixa espectacle en forma de gols entre txuri-urdins i culers. 

Però el camp de la Reial Societat no es rendeix fàcilment. L’equip local s’ha abocat amb vigor a la porteria de Ter Stegen. Ara bé, la figura del porter alemany del Barça és molt gran i el resultat no s’ha mogut més. Així, doncs, l’1-2 blaugrana ha enlluernat un camp remodelat, però històricament complicat. El Barça, que per segon any consecutiu surt victoriós d’Anoeta, suma tres punts d'or i segueix invicte a la lliga. 12 punts de 12 possibles.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut