FC Barcelona - Atlètic de Madrid: Empat accidental (1-1)

FC Barcelona - Atlètic de Madrid: Empat accidental (1-1)

Un gol matalasser desafortunat i la retirada del terreny de joc de Messi per unes molèsties físiques marquen un duel d’alta intensitat que acaba en taules

Empat amb regust amarg. Això és el que ha sumat aquest vespre el FC Barcelona contra l’Atlètic de Madrid (1-1), en un enfrontament en què la fortuna no ha estat del costat blaugrana, tot i l’esforç dels de Luis Enrique per neutralitzar la tàctica matalassera. La lesió que s’ha fet Leo Messi a l’adductor de la cuixa dreta, que el deixarà fora del terreny de joc aproximadament unes tres setmanes, i un gol accidental de Correa, en una jugada desafortunada per als interessos blaugrana, han estat clau en l’empat que ha neutralitzat el bon treball dels locals.

No es pot dir, però, que el Barça no ho hagi intentat, malgrat que l’empat talla la bona ratxa golejadora i evita reduir distàncies amb el Madrid al capdavant de la taula. Especialment durant la primera meitat, en què els de Luis Enrique han sabut jugar amb la pressió i la paciència, i en què han treballat de valent i amb convicció per no deixar respirar un Atlètic rocós, molt ordenat, però que poques vegades ha aconseguit fer el que li agrada: sortir cap a la porteria contrària al contracop. De fet, només un xut de Carrasco amb rosca ha fet intervenir Ter Stegen, molt atent, que ha desviat l’esfèrica amb els punys sense gaires problemes (16’).

En l’àrea defensada per Oblak, però, la presència blaugrana ha estat superior. Messi ha estat el primer a intentar un xut que ha donat problemes al porter matalasser, en una jugada que ha començat en una recuperació de Mascherano (14’), mentre que un xut de Neymar ha marxat fora fregant el pal, aquest cop en una pilota robada per Rakitic (35’). Enmig, una centrada de Jordi Alba i una rematada de Suárez que ha desviat Godín providencialment (32’).

Es trenca la teranyina visitant

Abans del descans, però, la paciència ha tingut premi i el Barça ha pogut avançar-se en el marcador. Ha estat en un llançament de córner en curt entre Neymar i Iniesta, que ha acabat amb una centrada mil·limètrica cap al cap d’un Rakitic que ha pogut posar la cirereta al seu gran partit (1-0, 41’).

Important, no tant pel resultat abans del descans sinó perquè ha obligat l’Atlètic a estirar-se, a jugar més ofensiu i a exposar-se. Buscant l’empat, el Barça ha jugat més ample, però no ha tingut temps d’aprofitar-ho.

Doble gerra d’aigua freda

Perquè en només quinze minuts de la represa, el Barça ha rebut un doble cop en els esquemes locals. Primer, Leo Messi ha hagut d’abandonar el terreny de joc amb un petit trencament a l'adductor de la cuixa dreta (59’). Posteriorment, Ángel Correa, que acabava d’entrar, ha aprofitat una falta de concentració blaugrana, en una falta que l’Atlètic ha picat molt ràpid, per fer l’empat en una acció amb fortuna (1-1, 60’).

No enfonsat, però sense sort

Un seguit d’accidents que ha fet que el Barça perdés l’avantatge que tenia i que el partit tornés a començar, amb un Atlètic encara més tancat en defensa. Aquest cop, però, el Barça ha hagut d’enfrontar-se a aquesta muralla sense el far de Sergio -substituït per André Gomes- i l’instint de Messi.

Malgrat tot, els de Luis Enrique no s’han rendit i han buscat el 2-1. Les botes de Neymar han tingut una ocasió molt clara, després d’una passada en profunditat de Rakitic que l’‘11’ blaugrana ha rematat contra el cos d’Oblak (78’). Piqué, en una falta lateral, també s’ha quedat a un pam del gol en un cop de cap que ha marxat fregant la base del pal (82’). També Jordi Alba, que en una internada a l'àrea ha obligat un defensa a enviar un xut perillosíssim a córner (86’). Però, finalment, el Barça no ha pogut tornar a batre el porter de l’Atlètic i s’ha hagut de conformar amb un empat contra un dels equips més potents de la Lliga i que, segurament, tornaran a lluitar per tot aquesta temporada. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut