Golejada rècord a la Lliga de Campions

El 7-0 davant l’equip escocès és la victòria més àmplia del Barça a la màxima competició europea, en què s’ha superat el 7-1 contra el Bayer Leverkusen

La golejada del Barça contra el Celtic FC, la més àmplia de la història del Barça a la Lliga de Campions, va deixar molts fets destacables. Des d’un nou rècord de Messi, fins a les quatre assistències de Neymar en un mateix partit. A continuació, repassem deu dades destacables del primer partit de la fase de grups de la Lliga de Campions 2016/17.

• El Barça, la bèstia negra del Celtic: El conjunt blaugrana li ha fet les dues pitjors golejades a Europa de la seva història. Al 7-0 del partit d’ahir se li ha de sumar el 6-1 de l’any 2013, que fins ara era la golejada més àmplia encaixada pel conjunt de Glasgow en competició continental.

• Ter Stegen, una assegurança als penals: Al jugador alemany li han xutat quatre penals a la Champions i n’ha aturat tres. Només Griezmann ha pogut foradar la xarxa del porter alemany en competició europea des dels onze metres.

• 759 contra 258: El FC Barcelona va realitzar gairebé cinc-centes passades més que el Celtic durant el partit d’ahir. L’efectivitat en la passada blaugrana va arribar fins al 88%.

• Messi, golejador matiner: El primer gol del ‘10’ blaugrana és el més ràpid de l’astre argentí a la competició després d’anotar al minut tres de partit. A més, el seu gol anotat al minut 27 també significa el seu doblet més matiner a Europa.

• Sis hat-tricks per a Messi: Amb els tres gols contra el Celtic, Messi és el jugador que més vegades ha anotat tres gols en un mateix partit de Lliga de Campions.

• Iniesta es retroba amb el gol: El capità va tornar a veure porteria contra el Celtic, l’últim rival que va veure un gol d’Iniesta a la Champions fa quatre temporades. També és el primer gol del manxec des del 0-4 al Santiago Bernabéu disputat la temporada passada.

• Neymar, el més generós: L’astre brasiler és el primer jugador de la Champions que reparteix quatre assistències des de Zlatan Ibrahimovic (2012). El brasiler va arrodonir la seva gran actuació amb un gran gol de falta directa (el 3-0).

• Comodí André Gomes: El portuguès va tenir una efectivitat de passada del 94% tot i actuar en tres posicions diferents al mig del camp (interior esquerre, interior dret i migcentre).

• Suárez, a més d’un gol per partit: Amb les dues dianes d’ahir, el de Salto suma sis gols en cinc partits disputats aquesta temporada. L’uruguaià duu tres gols a la Lliga, dos a la Champions i un altre a la Supercopa d’Espanya.

• Descans per a Sergio: Luis Enrique va substituir per segon cop el migcampista de Badia, que havia disputat tots els minuts d’aquesta temporada tret de quinze minuts contra el Sevilla a la Supercopa.