FC Barcelona – Manchester City: Messi torna a decidir a Europa (4-0)

Un hat-trick de l’argentí i un gol de Neymar Jr certifiquen una exhibició que apropa el Barça a la classificació per als vuitens de la Champions

El FC Barcelona s’ha endut el partit gran de la jornada de la Lliga de Campions amb una exhibició comandada per Leo Messi. Un hat-trick de l’argentí, un gol de Neymar Jr i les aturades de Ter Stegen han decidit una victòria clara contra el Manchester City de Pep Guardiola i Claudio Bravo –que ha acabat expulsat. Els blaugranes han madurat el partit fins a dominar-lo en tots els aspectes. Els canvis per lesió de Jordi Alba i Gerard Piqué, a més de l’expulsió de Mathieu, han estat les notes negatives d’un triomf que deixa els vuitens de final a tocar.

Des que la pilota ha començat a rodar, la intensitat ha estat màxima. Com s’havia repetit a les sales de premsa en els dies previs, tots dos equips han sortit a pressionar ben amunt la sortida de la pilota. Així, s’ha vist un futbol d’intercanvis de possessions constants. La primera mala notícia per al Barça ha estat el canvi obligat per lesió de Jordi Alba per Digne. Més tard seria Piqué qui hauria de deixar el terreny de joc.

Abans, però el Barça havia aconseguit avançar-se amb un gol, un cop més, de Leo Messi. L’argentí ha provat una assistència, ha quedat la pilota morta i ell mateix l’ha recollit per batre Bravo després de dues fintes. El partit es posava de cara, i Suárez ha estat a punt d’ampliar l’avantatge a continuació. La velocitat seguia sent molt alta, i el partit no permetia cap respir. Ha estat aleshores quan el City ha estat més a prop d’igualar el resultat. En dues ocasions consecutives (minuts 36 i 37), Ter Stegen ha impedit el gol de Nolito. Encara abans del descans, Suárez hauria pogut marcar de nou, però una doble aturada de Bravo ho ha evitat en l’últim instant.

L’atac del Barça marca la diferència

Un Claudio Bravo que, en el seu retorn al Camp Nou, acabaria expulsat. En començar la segona part, el xilè ha comès una errada en la passada i ha tocat la pilota amb la mà fora de l’àrea. Amb un home més, la superioritat blaugrana ha estat encara més clara, i Messi no ha trigat a ampliar el domini a l’electrònic. Amb un xut sec des de la frontal, ha superat Caballero –substitut a la porteria 'citizen'- per fer el 2-0.

El ‘10’ arrodoniria una actuació brillant –una més- a la Champions completant el seu particular hat-trick. Els blaugranes han tornat a aprofitar una errada defensiva dels anglesos, i Suárez ha assistit Messi perquè fes a plaer el 3-0. La màgia de Messi tornava a aparèixer en un partit gran per marcar la diferència, i el Barça feia gaudir un Camp Nou ple amb 96.290 espectadors. A més, Ter Stegen seguia oferint un recital d’aturades evitant el gol de Gündogan.

Dues targetes grogues consecutives a Mathieu equilibrarien les forces numèriques, però el joc continuava molt decantat cap al bàndol blaugrana. Amb espais, el Barça ha portat de corcoll la defensa del City, i una vegada i una altra ha fregat el quart. Messi ha forçat un penal que Caballero ha aturat a Neymar Jr, el qual s’ha refet en la jugada següent. Amb el partit en els seus últims minuts, el brasiler ha marcat el definitiu 4-0 amb una acció personal. El Camp Nou ha pogut celebrar una nova exhibició europea del Barça, que amb nou punts té a tocar la classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions.