FC Barcelona – Olympiacos: Important pas cap a vuitens (3-1)

Els d’Ernesto Valverde derroten el conjunt grec en la tercera jornada de la Champions amb un gol en pròpia porteria de Nikolaou i les dianes de Messi i Digne

Tres de tres. El FC Barcelona ha començat com un tro aquesta fase de grups de la Lliga de Campions i, amb nou punts, pràcticament ja té a la butxaca la classificació per als vuitens de final. Els darrers tres, o la darrera victòria, han arribat aquest dimecres, en un Camp Nou amb presència de pluja, durant el partit contra l’Olympiacos (3-1). Un gol de Nikolaou en pròpia porteria i la sentència de Messi i Digne, ja a la represa, han fet que els de Valverde –que s’ha enfrontat al seu exequip– puguin anar a dormir amb la feina feta i amb sis punts respecte del tercer del grup D.

Un triomf que s’ha començat a forjar des de l’inici. Perquè el FC Barcelona ha tingut una primera part plàcida, que ha estat marcada per l’autogol que s’ha fet l’Olympiacos. La pluja també hi ha ajudat, ja que ha afavorit el joc ràpid dels d’Ernesto Valverde, i el poc perill en atac del conjunt grec –no ha xutat entre els tres pals en els primers 45 minuts. Tot i que no han estat una piconadora, els blaugranes sí que han estat els clars dominadors i han gaudit de diverses ocasions clares per poder marxar al descans amb una renda més àmplia de la que ha marcat el pas per vestidors (1-0).

El porter de l’Olympiacos, però, s’ha erigit en el millor dels rivals, especialment després del primer gol, que ha arribat després d’un xut amb intenció de Deulofeu que ha desviat Nikolaou al fons de la xarxa (1-0, min 17). I és que el Barça s’ha topat una vegada i una altra amb Proto. Primer el mateix Deulofeu (min 20), però també ho han fet Suárez, després d’una assistència entre línies de Messi (mon 32), i el mateix crac argentí (min 36).

La golejada s’amplia

Malgrat tot –també l’expulsió de Piqué per doble groga (min 42)–, els de Valverde no han patit per assegurar el triomf. L’Olympiacos només ha pressionat una mica durant els primers minuts de la segona meitat, per intentar aprofitar la superioritat numèrica sobre el camp. L’aparició de Leo Messi, però, ha trencat aquests minuts. Seu ha estat el segon gol blaugrana, el que ha fet 100 en el compte particular de l’argentí en competicions UEFA, amb un llançament de falta des de la frontal que s’ha colat al fons de la xarxa (2-0, min 61).

Un gol que ha estat l’antesala del que ha fet Digne, després d’una jugada del ‘10’, que ha acabat de sentenciar el duel (min 64). Perquè la diana que ha fet Nikolaou, amb un cop de cap inapel·lable en l’única rematada entre els tres pals de l’Olympiacos (3-1, min 90), ja ha arribat massa tard. Finalment, el 3-1 ha tancat el partit, el tercer d’aquesta fase de grups, per fer que el Barça posi mig peu a vuitens.