CD Leganés – FC Barcelona: Luis Suárez guia el líder (0-3)

L’uruguaià es retroba amb el gol amb un doblet de killer i –juntament amb un gol de Paulinho– permet sumar un nou triomf als d’Ernesto Valverde, que acumulen 34 punts de 36 possibles i lideren amb solvència

El líder no afluixa. Els homes d’Ernesto Valverde tornen a sumar els tres punts i ja en són 34 de 36 possibles, després de vèncer el Leganés per 0-3 a Butarque en la 12a jornada de Lliga. Un doblet de Luis Suárez –que s’ha retrobat amb el gol– i un altre de Paulinho guien el FC Barcelona davant d’un Leganés que ho ha intentat però s’ha topat amb el mur de Ter Stegen.

El duel ha començat amb minuts de control culer i amb el Leganés intentant sortir al contracop mitjançant la velocitat d’Amrabat i El Zhar. Amb una gran intensitat entre ambdós equips, i sense cap dels dos conjunts sent capaç de dominar totalment la possessió, arribaria la primera ocasió barcelonista, que ha acabat amb un gol anul·lat de Luis Suárez –molt actiu durant tot el partit– per un lleuger fora de joc de Jordi alba (minut 4).

Suárez troba el premi del gol

Els locals han replicat amb perill amb un xut d’Amrabat que ha marxat per damunt de la porteria, després d’un bon retall davant Piqué (minut 20). A poc a poc, els blaugranes han anat controlant més el joc i el premi del gol no ha trigat a arribar. Gran passada en profunditat de Sergio Busquets –que complia el seu partit 450 com a barcelonista– per a Alcácer, que centra al primer pal i Cuéllar no aconsegueix refusar bé. Suárez, sempre atent, ha caçat el rebot dins l’àrea per anotar el primer gol de la tarda (0-1, minut 28).

Amb els culers manant al marcador, ha arribat la mala notícia del matx: Piqué ha vist cartolina groga per una falta sobre Amrabat (minut 29) i es perdrà el duel a Mestalla de la propera jornada en ser la cinquena amonestació de la temporada. Ter Stegen, que gairebé no havia intervingut en tota la primera meitat, ha realitzat la parada del primer temps amb una gran estirada a xut de Szymanowski (minut 35) per marxar al descans amb el Barça dominant el marcador.

La sentència, a la segona

El segon temps sha iniciat amb Ter Stegen salvant un clar mà a mà davant Beavue (minut 51), i poc després arribaria la sentència blaugrana. Centrada de Messi des de l’esquerra, xut d’Alcácer que refusa Cuéllar i Luis Suárez, de nou molt atent al rebot, caça la pilota dins l’àrea per anotar el segon (minut 60, 0-2). Tot i així, els locals ho han continuat intentant i de nou l’ha tingut Amrabat, un dels més actius, però Ter Stegen ha tornat a salvar l’un contra un amb una gran parada (minut 64). Amb el marcador encara més favorable, els homes d’Ernesto Valverde han continuat arribant a la porteria rival, i a punt ha estat Aleix Vidal (minut 75) d’anotar el tercer en un rebot després d’una bona combinació blaugrana. També amb una doble ocasió per Leo Messi i Suárez (minut 88) que ha aturat a la perfecció Cuéllar.

Ja a les acaballes del partit arribaria el tercer i definitiu gol barcelonista per tancar la victòria. Paulinho, després d’una jugada rocambolesca de Leo Messi dins l’àrea, ha anotat el seu quart gol aquesta temporada (0-3, minut 90). Finalment, victòria contundent del FC Barcelona per seguir liderant amb solvència la classificació, amb 34 punts de 36 possibles després de 12 jornades de Lliga.