Els precedents del FC Barcelona a Riazor

Els precedents del FC Barcelona a Riazor

El FC Barcelona pot ser campió de Lliga en un estadi històricament no gaire plàcid però que, amb l’excepció del resultat de la temporada passada, en els últims anys s’han vist grans golejades

El FC Barcelona es troba a només un punt de ser campió de Lliga. Així doncs, un empat contra el Deportivo serà suficient per assolir el 25è títol de la història del Club. Riazor, per tant, pot ser l’estadi on els de Valverde aconsegueixin el doblet.

No serà fàcil, però. I no només perquè els de Clarence Seedorf volen esgarrapar qualsevol opció de salvació, sinó perquè el camp corunyès ha estat l’escenari de difícils resultats. L’últim precedent així ho exemplifica, quan els de Luis Enrique van tornar cap a Barcelona amb una dura derrota (2-1) que va acabar sent important per al desenllaç de la Lliga. La història, a més, demostra que la igualtat entre els dos equips és molt alta, amb 18 victòries, 12 empats i 19 derrotes.

Malgrat tot, i a excepció de la darrera temporada, el Barça ha demostrat un gran olfacte golejador i ha assolit grans triomfs en les visites a Riazor (la temporada 2011/12 i la 2013/14 els gallecs van jugar a Segona). El 4-5 de la temporada 2012/13 va acompanyar dos 0-4 (2010/11 i 2014/15). A més, el curs 2015/16, el Barça va aconseguir igualar la golejada més àmplia a domicili de la seva història, amb un 0-8.

Una Lliga guanyada indirectament

El dissabte 14 de maig de 1994, el FC Barcelona va guanyar la Lliga. No va ser amb l’equip blaugrana sobre la gespa de Riazor, però sí amb un resultat a favor a l’estadi corunyès. Perquè, en l’última jornada de la Lliga, el Dépor, que arribava com a líder amb un punt més que el Barça, es jugava el campionat contra el València a casa. Al Camp Nou, i a la mateixa hora, el Barça va poder guanyar el Sevilla (5-2). A la Corunya, però, el desenllaç va ser un altre. Perquè, en l’últim minut del partit, i amb un 0-0 al marcador, el Dépor no va poder transformar el penal del triomf i del títol quan González, del València, va aturar un penal de Djukic. I la Lliga va volar cap a Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut