Athletic Club - Barça: Adeu cruel a la Copa (4-2)

El Barça ha tingut la classificació a tocar, però, a la pròrroga, sense forces, els culers han quedat eliminats per culpa dels gols dels Williams

Fi al camí blaugrana en aquesta edició de la Copa del Rei. En un duel de màxima intensitat, el Barça ha caigut a la pròrroga contra l'Athletic Club deixant-se l'ànima fins al final (4-2), però no ha pogut ser.

El partit ho tenia tot. Dos equips amb una llarguíssima tradició copera, un escenari engalanat per a l'ocasió, i un gran premi com era el de ser un dels semifinalistes de Copa. Amb tot, Xavi Hernández ha optat per donar continuïtat a les grans sensacions mostrades al Benito Villamarín, amb l'única novetat de Christensen per Cubarsí, però això no ha impedit que el partit comencés amb un cop dur en forma de gol.

Cop inicial

Una concatenació d'errades i un component de mala sort ha derivat en la diana de Guruzeta (1-0, min. 1), que suposava la pitjor manera de començar els quarts de final. A més, quan els blaugrana començaven a agafar-li el pols a l'eliminatòria, una altra mala notícia, la lesió de Balde, que ha hagut de deixar el seu lloc al jove Héctor Fort.

Remuntada culer frustrada per Sancet

Però, ni tan sols aquest contratemps ha frenat la reacció dels blaugrana. Amb una barreja de sort i olfacte de golejador, Robert Lewandowski ha desviat un refús de Yuri per retornar l'empat al marcador (1-1, min. 26). I de la sort de Lewy, a la genialitat absoluta de Lamine Yamal. Ha rebut a la banda, ha driblat, ha conduït en diagonal i ha creuat un xut potent al pal llarg (1-2, min. 32). Un escàndol de gol d'un escàndol de jugador.  El caràcter de rebel·lia mostrat pels culers, ajudats per una grandíssima mà d'Iñaki Peña en un córner ha dut el partit al descans amb un triomf que, malauradament, no ha durat massa.

IMG_1B9D8453189E-1

Perquè tot just començat el segon temps, els bilbaïns han tornat a veure porteria. Sancet ha guanyat l'esquena a Frenkie de Jong i la centrada de Nico Williams li ha anat directament al cap, rematant-la al contrapeu d'Iñaki Peña (2-2, min. 49). Tot igualat amb un món per jugar-se. Les banquetes s'han començat a moure, entrant per exemple Iñaki Williams, reincorporat aquest mateix matí després de tornar de la Copa Àfrica, i exigint i molt a un Héctor Fort que resistia amb nota fins que li han aguantat les cames.

Pel bàndol blaugrana, Cubarsí i João Félix com a alternatives per desnivellar un partit que començava a abocar-se a la pròrroga. En part, la mitja hora extra semblava una bona opció per als culers tenint en compte que les ocasions més clares havien vingut de Nico Williams o Sancet, però s'hauria pogut evitar gràcies a Lamine Yamal. L'extrem li ha robat la cartera a Paredes, i quan ja s'havia desfet del porter i pràcticament sense oposició, ha definit per sobre del travesser.

Eliminats a la pròrroga

Entrada la pròrroga, els primers avisos han vingut per part dels locals, però ni Nico Williams ni Ander Herrera han definit entre els tres pals. El Barça ha volgut recuperar confiança amb possessions llargues que poguessin amansir les feres de San Mamés, i ho ha fet fins que, en l'última jugada de la primera part, Iñaki Williams ha marcat el gol que acabaria sent definitiu (3-2, min. 105+1) per a deixar el Barça fora de combat.

Perquè, tot i que els blaugrana s'han deixat la pell fins a l'últim segon, i amb alguna ocasió de Mac Guiu, el futbol encara tenia reservada una dosi extra de crueltat amb el gol de Nico Williams (4-2, min. 120+1) en l'última jugada d'un partit que, aquesta temporada, serà l'últim que jugui el Barça en Copa.